Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS'siz 150 İç Denetçi Alımı Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı ve 150 iç denetçi alımı için sınav ilanına çıkıldığına yer verildi. Başvurusu 17 Ağustos'ta başlayacak personel alımının detayları yazımızda.

Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS'siz 150 İç Denetçi Alımı Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi alacak.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda İç Denetçi Sertifika Eğitimine katılacak 150 iç denetçi adayının belirlenmesi amacıyla 10 Ekim tarihinde Ankara’da “İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı” yapılacağına yer verildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu bünyesinde istihdam etmek üzere yapılacak 1250 iç denetçi alımında başvuru bilgilerine kamubulteni.com olarak bu yazımızda yer verdik.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birini bitirmek,

- Aşağıda belirtilen süre zarfında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa (Kanun) tabi kamu idarelerinde çalışmış olma şartını yerine getirmek:

- Yardımcılıkta geçen süreler dâhil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla denetim elemanı olarak en az beş yıl.

- Yardımcılıkta geçen süreler dâhil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla uzman olarak en az sekiz yıl.

- Araştırma görevliliğinde geçen süreler dâhil olmak üzere, doktora unvanını almış öğretim elemanı olarak en az sekiz yıl.

- Müdür ve daha üstü unvanlarda en az sekiz yıl.

- Sınavın son başvuru tarihinden (31/08/2020) önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az elli puan almış olmak ya da ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan bu puana denk bir puana sahip olmak,

- Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (31/08/1975 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir).

- Uyarma ve kınama cezaları hariç disiplin cezası almamış olmak.

- İç Denetim Koordinasyon Kurulunun (Kurul) belirlediği mesleki ahlak kurallarına ve kamuda uygulanan genel etik kurullara uygun özgeçmişe sahip olmak. 

BAŞVURU

iLANA BAŞVURULAR 17-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında Kurulun 4. Cadde (Kazakistan Caddesi) No:112 Kat:4 Emek/Ankara adresine şahsen ya da posta yolu ile yapılacak.

Sınav başvuru belgeleri ve sınava ilişkin detaylı açıklamalara https://www.hmb.gov.tr/icdenetim-koordinasyon-kurulu internet adresinde yayınlanacak olan Sınav Başvuru Kılavuzundan ulaşılabilecektir