Fahrettin Yokuş: 4 Milyon Suriyeliye Vatandaşlık Veremezsiniz

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda Suriyelilerin Taksim meydanı'nda ÖSO bayrağı açmasındaki sorumluların araştırılmasına yönelik CHP önergesi üzerine İYİ Parti adına söz aldı.

Fahrettin Yokuş: 4 Milyon Suriyeliye Vatandaşlık Veremezsiniz

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda Suriyelilerin Taksim meydanı'nda ÖSO bayrağı açmasındaki sorumluların araştırılmasına yönelik CHP önergesi üzerine İYİ Parti adına söz aldı.

Burada Türkiye'de göçmen sayısının 5 milyonu aştığını belirten Fahrettin Yokuş, suriyelilere verilen hakların işsiz gençlere, emeklilikte yaşa takılanlara da verilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un konuşması şu şekildeydi: 

Bugün ülkemizde "Suriyeli" diye adlandırdığımız 3 milyon 600 bin göçmen ve 1 milyondan fazla da 11 farklı ülkeden göçmen bulunuyor. Bu, kayıt dışı rakamlarla böyle. Eğer kayıt dışı rakamları da içine alırsak, kayıt altına alırsak 1 milyondan fazla daha kayıt dışı Suriyelinin olduğu söyleniyor yani ülkemizde şu anda 5 milyonu aşkın göçmenin yaşadığı ifade ediliyor. Türkiye'miz âdeta bir göçmenler ülkesi oldu. Türkiye'yi yönetenler göçmen sayımızın çokluğuyla övünüyorlar, hatta hızlarını alamayıp "Nerede, ne kadar ülkesinden kaçmak isteyen varsa Türkiye'ye sığınabilir, bir tek Türk asıllılar olmasın yeter." diyorlar. Hâlbuki burası Türk ülkesi, öncelikle onların gelmesi lazım, örneğin, Doğu Türkistanlıların. Ama bu konuda "Aman, biz Suriyelileri geriye de göndermeyiz." diyorlar, Niye göndermezsiniz? "Bunlar bize lazım.", Neye lazım? "Efendim, ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyor."muş, Allah Allah. Kardeşim, benim ülkemde 1 milyondan fazla kayıt dışı çalışan Suriyeli var, vergi vermiyor.

"İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR, BENİM ÜLKEMİN ÇOCUKLARI İŞSİZ GÜÇSÜZ GEZİYOR"

Eğer bu kafayla giderseniz bu sayı 2 milyona çıkacak. İşsizlik almış başını gidiyor, benim ülkemin çocukları işsiz güçsüz geziyor. Benim ülkemde Suriyeli keyfekeder iş yeri açıyor, denetim yok. Benim ülkemde Suriyeli benim ülkemde yaşayan vatandaştan daha fazla haklara sahip hastanelerde, postanelerde, her yerde.

"EYT'LİLER, 3600 EK GÖSTERGE BEKLEYEN MEMURLAR, İŞÇİLER BEKLİYOR"

Ve acı olan, benim ülkemi yönetenler diyorlar ki: "Biz bu göçmenlere 45 milyar para harcadık altı yılda." İyi de kardeşim, bak EYT'liler bekliyor, bak, 3600'ü bekliyor memurlar, işçiler bekliyor. Yahu, bu 45 milyar doları Suriyelilere ayıracağınıza kendi evlatlarınıza, kendi ülkenizin insanlarına niye ayırmadınız? Böyle bir ülke yönetilebilir mi! Şimdi, bu 45 milyar dolar doğruysa hangi bütçeden harcadınız? Devlet bütçesinde böyle bir kalem yok, yurt dışından mı geldi, hangi kaynaktan harcadınız? Gelin de şu Meclise bir hesap verin.

"4 MİLYON SURİYELİYİ VATANDAŞ YAPAMAZSINIZ, BUNA ENGEL OLURUZ"

O da yok. Nasıl devlet yönetiyorsunuz siz? Yani burası muz cumhuriyeti mi? Onun için şunu söylüyorum: Türk milletine sorun ürk milleti diyor ki: "Ben, göçmenlerle, sığınmacılarla ekmeğimi paylaşırım, sınırlarda, kamplarda bakarım ama ülkemi paylaşamam." Evet, bu ülkeye siz 4 milyon Suriyeliyi vatandaş yapamazsınız. Bunu engelleriz, buna mâni oluruz. Türk milleti asla ve asla 4 milyon göçmene vatandaşlık veremez, bunun ağır faturası olur. Bu ülkenin gelecek nesillerine, bu milletin bölünmesine, bu milletin parçalanmasına, bin yıldır yaşadığımız Anadolu coğrafyasının elimizden gitmesine sebep olursunuz. Ey AK PARTİ yöneticileri, beka sorunu budur. Suriyeliler şu anda Türkiye'yi işgal etmiştir.  Bu işgalden bu ülkeyi kurtaracağız, size rağmen kurtaracağız. Aklınızı başınıza toplayın.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA