EPDK KPSS puanıyla memur alımı yapacak! Yaş şartı ve başvuru tarihine dikkat

İş arayanlar dikkat! EPDK duyurdu! 25 alım yapılacak! Detaylar haberimizde.

EPDK KPSS puanıyla memur alımı yapacak! Yaş şartı ve başvuru tarihine dikkat

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 25 Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru koşulları neler? Nasıl başvurulur? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

25 UZMAN YARDIMCISI ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İlgili iş ilanlarına göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) memur alımı gerçekleştirecek. Başvuru yapacak adayların ön şartları arasında KPSS 2022 veya 2023'e girmiş olmaları yer alıyor ancak başvuruların yarın (15 Mart) açılacağı kaydedildi. Koşullar aşağıdaki gibidir:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel koşulları bulundurmak.

Sınavın yapılacağı senenin Ocak ayının birinci günü (01 Ocak 2024) itibarı ile otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve daha sonraki doğumlular başvurabilir).

ÖSYM tarafınca 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) girmiş olmak ve belirlenen puan türlerinden asgari 70 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla giriş sınav duyurusunda yer alan usulle belirlenen sayıda aday arasına girmiş olmak.

Alım yapılacak öğrenim dalları şu şekilde; elektrik mühendisliği/ elektrik elektrionik mühendisliği kontenjan sayısı 9, yazılı sınava çağırılacak aday sayısı 180 kişidir. Endüstri mühendisliği/ işletme mühendisliği kontenjan sayısı 4, yazılı sınava çağırılacak aday sayısı 80 kişidir. Bilgisayar Mühendisliği / Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği /Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği / Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği / Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği / Yazılım Mühendisliği kontenjan sayısı 10, yazılı sınava çağırılacak aday sayısı 200 kişidir. Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği / Harita Mühendisliği / Geomatik Mühendisliği kontenjan sayısı 2, yazılı sınava çağırılacak aday sayısı 40 kişidir. EPDK sınav başvuruları 15 Mart- 22 Mart 2024 tarihleri arasında e-Devlet aracılığıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Sınav konuları aşağıdaki gibidir:

25 Uzman Yardımcısı Alımı Gerçekleştirilecek

Elektrik Mühendisliği Elektrik- Elektronik Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliğine Giriş

Devre Teorisi

Algoritma

Elektromanyetik Teori

Elektrik Makinaları

Sinyaller ve Sistemler

Kontrol Teorisi

Mantık-Muhakeme-Analitik

Endüstri Mühendisliği İşletme Mühendisliği

Yöneylem Araştırması

Üretim Planlama ve Stok Kontrolü

Benzetim

İş Etütü

Mühendislik Ekonomisi

Tesis Planlama

Kalite

Mantık-Muhakeme-Analitik

Harita Mühendisliği Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Geomatik Mühendisliği

Programlamaya Giriş

Temel Ölçme Bilgisi

Kartoğrafya

Kadastro ve İmar Bilgisi

Fotogrametri

Coğrafi Bilgi Sistemleri

Mantık-Muhakeme-Analitik

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Yazılım Mühendisliği

İşletim Sistemleri

Algoritma ve Programlama

Nesneye Yönelimli Programlama

Veritabanı Sistemleri

Bilgisayar Mimarisi

Sayısal Tasarım

Bilgisayar Ağları

Yabancı Dil

İngilizce