Ekran Belirdi! ÖSYM KPSS 2018 /2 (Ortaöğretim, Önlisans, Lisans) Tercihleri Başlıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sayfasından KPSS 2018 /2 tercihleriyle ilgili takvim hatırlatması yayımlandı.

Ekran Belirdi! ÖSYM KPSS 2018 /2 (Ortaöğretim, Önlisans, Lisans) Tercihleri Başlıyor

ÖSYM resmi internet sayfasında yaklaşan sınav tarihleri , tercih, sınav sonuç tarihlerine ilişkin bilgilendirmeler yapılıyor. Milyonlarca memur adayının aylardır beklediği KPSS 2. yerleştirme için de beklenen ekran geldi. ÖSYM'nin resmi internet sayfasında yer alan bilgilendirmeye göre KPSS 2. Yerleştirme işlemleri için tercihler 11 Aralık 2018 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak, Tercih sürecinin ise 20 Aralık 2018 tarihi itibariyle sona ermesi bekleniyor. Bu yıl KPSS Lise, Önlisans ve Lisans düzeyinden gerçekleşti.

Hal böyle olunca merkezi atama için de beklentiler yüksek, KPSS 1. yerleştirme işlemlerinde ne lise, ne önlisans ne de lisans mezunu adaylar memnun oldu. Kadro sayısının azlığı adayların tepkilerine neden olmuştu. KPSS 2. Yerleştirme de de kadro sayısının az gelmesi bekleniyor. Bilindiği gibi son bir kaç yıldır sözleşmeli personel alımları ve açıktan atamalar tamamiyle merkezi atamaların önüne geçmiş fark günden güne artmıştı.

Tercih Kılavuzu Her An Yayımlanabilir

KPSS 2. Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun her an yayımlanabileceği belirtiliyor. Tercih Kılavuzu yayımlandığı, kadrolar ilan edildiği anda haberdar olmak için Kamu Bülteni mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

Android  için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN