Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettiş Yardımcısı Alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'ndaki GİH sınıfına ait 7. derece kadroya sınavla müfettiş yardımcısı alımı yapılacağı duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettiş Yardımcısı Alacak

DİB resmi sitesi, çeşitli basın yayın kuruluşları ve DPB aracılığıyla yapılan resmi duyuruda, "Başkanlığımız, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığındaki genel idare hizmetleri sınıfına ait 7. Derece kadroya sınavla 14 adet müfettiş yardımcısı alınacaktır." ifadelerine yer verilirken, sınava katılacak adaylarda aranacak şartlar aşağıdaki gibi sıralandı: 

I. SINAVA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR:
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara ek olarak aşağıdaki özel şartlar aranır:
1) En az lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmüş olmak,
2) 01/01/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (657 Sayılı DMK. Ek Madde 40)
3) Başkanlık Teşkilatında vaizlik, dengi ve üstü görevlerde en az 2 yıl görev yapmış olmak ve sınav ilan tarihinde Başkanlık teşkilatında çalışıyor olmak,
4) 21/05/2011 tarihinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığındaki kadrolara atananlarda A Grubu kadrolara atanacaklar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
5) Sağlık durumu her türlü iklim şartlarında müfettişlik yapmaya elverişli olmak,
6) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak,
7) Son beş yıl içerisinde aylıktan kesme, on yıl içerisinde de kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak,
Müfettiş yardımcılığı yarışma sınavında iki defa başarısız olanlar, bir daha bu sınava katılamazlar.

Başvuru esnasında adaylardan T.C. kimlik numarasının bulunduğu başvuru dilekçesi, erkek adaylar için askerlikle ilişkisi olmadığına dair yazılı beyan, diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı ya da Başkanlık tarafından onaylanan örneği, iki adet vesikalık fotoğraf,adli sicil kaydına dair yazılı beyan, Adayın öğrenim gördüğü okulları, daha önce yaptığı iş ve görevleri, bildiği yabancı dil ve seviyesini, varsa katıldığı sosyal faaliyetler ile gerekli gördüğü diğer bilgileri içeren, kendi el yazısıyla yazılmış öz geçmiş talep edilecek.  Başvurular 7 Aralık 2018 tarihine kadar DİB Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na şahsen ya da posta yoluyla yapılacak.

Başvuru Adresi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 147/A 06800 Çankaya/Ankara