CTE Personel Alımlarıyla İlgili Son Dakika Açıklamaları

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün personel mevcudiyeti ve hali hazırda devam eden 7 bin 467 personel alımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CTE Personel Alımlarıyla İlgili  Son Dakika Açıklamaları

CTE Personel mevcudiyetinin 2002 yılında 25 bin 407 olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, mevcut personel sayısının 2018 yılı itibariyle 60 bini geçtiğini, 7 bin 467 personelin kuruma katılması için çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Adalet Bakanı Gül, "Ceza infaz sistemimizin personel yapısı da büyük önem taşımaktadır. 2002 yılında 25.407 olan personel sayımız 2018 yılı itibarıyla 60.046'ya ulaşmıştır. Görüldüğü üzere personel sayısında yüzde 130'un üzerinde artış olmuştur. Yine değişik unvanlarda 7.467 personel istihdamı için çalışmalar da devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

CTE 2019'DA 10 BİN PERSONEL ALACAK

Kamu Bülteni olarak siz değerli ziyaretçilerimizle CTE'nin 10 bin personel alımı planladığını geçtiğimiz günlerde paylaşmıştık. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda konuşan CTE Genel Müdürü Sn. Yılmaz, kurumun 10 bin personel alımına hazırlandığını söylemişti. İlgili habere göz atmak için TIKLAYIN.

"10 Bin Personel Alımının Takibini Yapacağız"

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün 10 bin personel alımı yapacağını TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda açıkladığını belirten Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, bu alımlarla ilgili takibin sağlanacağını, özellikle mülakat sürecinin birebir takipçisi olacaklarını söyledi. Mülakat konusuyla ilgili yakın zamanda kanun tekliflerini TBMM'ye sunacaklarını söyleyen Yokuş, "TRT'ye spiker alımları hariç, mülakatların tamamının kamu işçi ve memur alımlarından kaldırılması gerekir" dedi.

KAMUBULTENİ  - ÖZEL