CTE 9 Bin İKM (Gardiyan) Alımı İçin Yeni Gelişme-İşte 2019 Şartları

2019 yılı Adalet Bakanlığı CTE İnfaz Koruma Memuru alımı için geri sayım devam ediyor. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak İKM alımında son ve yeni gelişmeler haberimizin devamında. İşte başvuru detayları ile ilgili son gelişmeler.

CTE 9 Bin İKM (Gardiyan) Alımı İçin Yeni Gelişme-İşte 2019 Şartları

CTE yeni infaz koruma memuru alımı için geri sayım sona eriyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2019 yılında 9 bin civarında İnfaz Koruma Memuru alımı yapacak. 9 bin İKM alımı için geri sayım devam ederken CTE 'den yeni bilgiler geldi. Biz de Kamubulteni.com olarak ulaştığımız bu bilgileri takipçilerimizle paylaşıyoruz.

ŞABAN YILMAZ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

TBMM Komisyonda CTE 'nin 2019 yılı personel alımına ilişkin geçtiğimiz aylarda konuşan CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, 2019 yılında 10 bin personel alımı yapılacağını söylemişti.

10 bin personel alımı açıklamasının ardından İKM adayları, bu kadroya kaç alım olacağını merak etti. Önceki yıllara yapılan kadro dağılımlarına  baktığımızda 10 bin alımda İnfaz Koruma Memuru kadrosuna 9 bin civarında kadro verilmesi bekleniyor.

İKM ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

2019 yılı İnfaz Koruma Memuru alımı başvuru şartları şu şekilde olacak:

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • Merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  
  • Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

Aşağıdaki yorum kısmından İKM alımı başvuru şartları taleplerinizi yazabilirsiniz.

YENİ GELİŞME

Kamubulteni.com olarak ulaştığımız bilgilere göre CTE, yeni cezaevlerini açtı. Cezaevlerinin açılması ile birlikte personel planlaması başladı. Geçtiğimiz ay yapılan atamaların ardından açıktan infaz koruma memuru alımı için planlama çalışmaları başladı. 

Hem yeni açılan cezaevlerine hem de mevcut cezaevlerinde eksikler ve ihtiyaç belirleniyor.

Yeni cezaevlerindeki personel ihtiyacının da belirlenmesinin ardından ilana çıkılacak.

GÖREVE BAŞLADILAR

2018 yılında yayımlanan ilanda 6600 civarında İKM alımı oldu. Bu alımın seçim aşamaları sona erdi sözlü mülakat sonuçları açıklandı ve adaylar iş başı yaptı.

İLAN NE ZAMAN?

CTE personel alımı ilanı için şimdilik sadece eksik belirleme çalışmaları var. Seçimlerden önce personel alımı yapılması beklenmiyor. Mayıs ayında CTE ile Adalet Bakanlığı 'nın ilan yayımlaması bekleniyor.

İLAN İLE İLGİLİ BİLGİ GELDİĞİNDE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN