Çorum Belediyesi İtfaiye Eri Alımı için Başvuru İşlemleri 19 Kasım'da Başlıyor

Çorum Belediye Başkanlığı'nın itfaiye eri alımı için başvuru işlemleri 18 Kasım'da başlayacak 22 Kasım'a kadar devam edecek. Çorum Belediyesi'nin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne şahsen yapılacak başvuru sürecine dair detaylar ve daha fazlası bu haberimizde.

Çorum Belediyesi İtfaiye Eri Alımı için Başvuru İşlemleri 19 Kasım'da Başlıyor

Çorum Belediye Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda, belediyenin itfaiye eri alımı yapacağı, ilgili alıma başvuruların İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne şahsen yapılacağı belirtilmiş, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra özel şartları da dikkatle incelemesi gerektiği vurgulanmıştı. 

YENİ PERSONEL ALIMI DUYURULARI YAYIMLANDI! KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞMAK , SON DAKİKA HABERLERİNE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

Çorum Belediye Başkanlığı'nın itfaiye eri alımı için başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki şartlara uyması gerekiyor: 

İlan edilen memur kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

Türk vatandaşı olmak.

Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:

İlan edilen itfaiye eri kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2018 yılı KPSS P93 Önlisans grubundan sınava girmiş olmak ve ilgili puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, itfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemiz cevapılacaktır.

Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları.

İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen,13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak.

Başvuru esnasında gerekli belgeler ve sınav sürecine dair tüm detaylar ilgili belediyenin resmi sayfasından öğrenilebilecek.