Bu Bölümlerden Mezunlara Cumhurbaşkanlığı'nda Memurluk Şansı! Memur alımı başvurularında son saatlere girildi...

Cumhurbaşkanlığı'na sınavla memur alımı için 21 Ekim'de başlayan başvuru işlemlerinde son saatlere giriliyor. Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın  İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası ilişkiler, hukuk, sosyoloji, istatistik, inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, şehir ve bölge planlama bölümlerinden alacağı personellerin belirlenmesi için gerçekleştirilecek sınava dair detaylar ve daha fazlası bu haberimizde.

Bu Bölümlerden Mezunlara Cumhurbaşkanlığı'nda Memurluk Şansı! Memur alımı başvurularında son saatlere girildi...

Cumhurbaşkanlığı'na Memur Alımında Özel Şartlara Dikkat! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na 59 memur alımı için başvuru işlemlerinde son saatlere girilirken, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra başvuru özel şartlarını da ilgili başvuru kılavuzundan dikkatle incelemesi gerekiyor. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan resmi duyuruda, 59 memur alımı yapılacağı, ilgili sınava katılım için başvuruların 21 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında alınacağı belirtilmişti. Resmi duyuruda, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası ilişkiler, hukuk, sosyoloji, istatistik, inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, şehir ve bölge planlama bölümlerinden mezunların başvurabileceğine dikkat çekilirken, başvuru genel şartları ve özel şartlarının da dikkatle incelenmesi gerektiği belirtildi. Adaylardan başvuru esnasında, Diploma ya da geçici mezuniyet belgesi, KPSS sonuç belgesi, YDS sonuç belgesi, kendi el yazısı ile özgeçmiş, vesikalık fotoğraf, askerlik durumunu gösterir belge talep edilecek. 

SINAV BAŞVURUSU ÖNCESİ SİSTEME KAYIT

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel alımı için başvurular https://sinavbasvuru.sbb.gov.tr adresinden gerçekleşiyor. Sisteme daha önce kayıt olmayan adaylar, https://sinavbasvuru.sbb.gov.tr/AdayKayit.aspx adresinden kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra başvuru işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecek. Sınav, sınav sonrası süreç ve daha fazla bilgiye ilgili resmi sayfadan erişim sağlanabiliyor.