Belediyeler Birliği'ne 60 KPSS ile Kadrolu Memur Alınıyor

Türkiye Belediyeler Birliği 'ne uzman kadrosunda istihdam etmek üzere kadrolu memur alımı yapılacağına yer verildi. İlana başvurular devam ediyor.

Belediyeler Birliği'ne 60 KPSS ile Kadrolu Memur Alınıyor

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı.

TBB tarafından yayımlanan ilanda, 60 KPSS puanı ile kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Kadrolu olarak yapılan personel alımı için adayların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerekmektedir. 

  • Son başvuru tarihi itibariyle geçerliliği devam eden Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
  • Yurt içi ve dışı seyahat etmesinde herhangi bir engeli bulunmamak.
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda göreve başlamalarında bir engel bulunmamak.

MEZUNİYET VE ÖZEL ŞARTLAR

Yayımlanan ilanda 5 uzman kadrosuna başvuru yapacak adayların en az dört yıllık öğrenim veren yükseköğretim kurumlarının Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte veya bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.  Öte yandan bu adayların Yabancı Dil Sınavından (YDS) kralbet (İngilizce) en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya bu düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olması, tercihen proje hazırlama ve yönetimi, finansman ve bütçeleme konularında tecrübe sahibi olması gerekmektedir.

3 uzman kadrosu için ise adayların en az dört yıllık öğrenim veren yükseköğretim kurumlarının mühendislik, mimarlık, şehir ve bölge planlama fakülte veya bölümlerinden mezun olması, Yabancı Dil Sınavından (YDS) (İngilizce) en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya bu düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olması, tercihen proje hazırlama ve yönetimi, finansman ve bütçeleme konularında tecrübe sahibi olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvurular 29 Eylül tarihine kadar alınacak. İŞKUR aracılığıyla yapılacak başvurularda, her kadro için KPSS puan sırasına göre 3 katı kadar aday mülakatlara çağrılacak. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki bağlantı adresini yeni sekmede açması gerekmektedir. Açılan sayfada İŞYERİ UNVANI yazan kısma TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ  yazın ve ARA butonuna tıklayın. İlanlar gelecektir.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Kamubulteni.com  | Ankara