Belediyede çalışmak isteyenler hemen başvurabilir! KPSS şartsız personel alımı başlatıldı

Türkiye genelindeki çeşitli belediyeler ve kamu kurumları, Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanan duyuruya göre personel edinme sürecini başlatmıştır. İlgili alımlar, 25 farklı şehirde gerçekleştirilecek. Bu süreçte hangi şehirlerde ve hangi kurumların personel talep ettiği, başvuru koşulları ile birlikte merak konusudur.

Belediyede çalışmak isteyenler hemen başvurabilir! KPSS şartsız personel alımı başlatıldı

Türkiye’nin 25 farklı ilindeki yerel yönetimler, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) gerektirmeyen çeşitli pozisyonlar için iş ilanları yayınlamıştır. Bu ilanlara göre, belediyeler; Veznedar, Temizlik Personeli, Muhasebeci, Sosyal Medya Uzmanı, İdari İşler Asistanı, Özel Güvenlik Görevlisi, Genel İşçi, Şoför, Mühendis, İnşaat Mühendisi, Tekniker, Teknisyen, Gemi Kaptanı, Kaptan Yardımcısı, Aşçı ve diğer birçok alanda personel alacaklar. İlgilenen adayların merak ettiği konular arasında hangi belediye veya kurumların alım yapacağı, hangi illerde pozisyonların açılacağı ve başvuru için gerekli şartların neler olduğu bulunmaktadır.

işkur personel alımı

Belediye bünyesindeki iş pozisyonları için başvuruda bulunacak kişilerin yerine getirmesi gereken temel koşullar şunlardır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından yoksun bırakılmamış olmak.
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde yer alan suçlardan dolayı, belirtilen süreler geçse dahi, bir yıl veya daha uzun süre hapis cezasına çarptırılmamış olmak; devlet güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekarlık, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi suçlardan aklanmış olsa dahi mahkumiyet kaydı bulunmamak.
  • Erkek adaylar açısından, askerlik ile ilişiği olmamak; askerlik yaşına ulaşmamış olmak ya da ulaşmışsa askerlik hizmetini tamamlamış, ertelemiş veya yedek sınıfa alınmış olmak.
  • Akıl sağlığı veya fiziksel durumu itibarıyla görevini sürekli olarak yerine getirmesine mani bir durumun olmaması.
  • Açıklanan pozisyonlar için belirlenen diğer özel şartları karşılamak.