Bekçi ve DİB Personeli Alımları için 18 Bin 849 Kadro İhdas Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na 18 binin üzerinde yeni personel alımı yapılacak. Alımların kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı , bekçi, musahhih, din hizmetleri uzmanı, mimar, mühendis, müezzin kayyım unvanları için olması bekleniyor.

Bekçi ve DİB Personeli Alımları için 18 Bin 849 Kadro İhdas Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın personel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geçtiğimiz günlerde 18 binin üzerinde yeni kadro ihdası gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı Bekçi alımlarını önümüzdeki süreçte arttıracak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatına da yeni alımların yapılması bekleniyor. Resmi Gazete'de geçtiğimiz günlerde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, bekçi alımı bekleyen adayların yüzünü güldürmüştü. İçişleri Bakanlığı'na Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarının yapılabilmesi için 10 bin yeni kadro ihdası gerçekleştirildi. 13 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde İçişleri Bakanlığı'na 10 bin yeni bekçi kadro ihdasının yanı sıra, 36 kişilik ayrı kadro ihdası gerçekleştirilmiş, ilgili kadrolar arasında , kaymakam, yazı işleri müdürü, nüfus müdürü, şef, programcı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli, kaloriferci ve dağıtıcı unvanları yer almıştı.

İçişleri Bakanlığı'na 10 Bin'in üzerinde kadronun ihdas edilmesinden çok kısa süre önce ise 9 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete'de bir başka Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlanmıştı. İlgili kararnamede Diyanet İşleri Başkanlığı'na 8 bin 489 kadro ihdas edildiği görülmüştü.İlgili Karara göre Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Merkez Teşkilatına 376 kadro ihdası gerçekleştirilirken, bu kadrolar hukuk müşaviri (15), müfettiş (40), müfettiş yardımcısı (20), musahhih (10), eğitim uzmanı (20), din hizmetleri uzmanı (20), veri hazırlama ve kontrol işletmeni (140), avukat (10), mimar (11), mühendis (50), şehir bölge planlamacısı (2), astronom (3), tekniker (25) ve teknisyen (10) unvanları için oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Taşra teşkilatına ise 8 bin 113 kadro ihdası gerçekleştirildi. Taşra teşkilatı için kadro ihdası gerçekleşen unvanlar şube müdürü (650), din hizmetleri uzmanı (800), şef (150), veri hazırlama ve kontrol işletmeni (500), şoför (150), avukat (20), tekniker (143), kütüphaneci (50), murakıp (500), müezzin-kayyım (4 bin 450), aşçı (150), hizmetli (200), kaloriferci (150) ve bekçi (200) oldu.

SÖZ KONUSU İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI CEP TELEFONUNUZA İNDİREBİLİRSİNİZ.

DİĞER ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇMEK, KADIN-ERKEK ADAYLARLA ARKADAŞLIK KURUP, BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN.

ANDROİD UYGULAMAMIZ İÇİN TIKLAYIN.

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN.