Bakanlıklar'dan Seçim Atağı: Lisans ve Önlisans Mezunları Dikkat! Kamu Kurumlarına 587 Memur Alımı İçin Geri Sayım Başladı!

Bir çok Bakanlık lisans ve önlisans mezunu memur alımına çıktı. Seçim öncesi memur alımları artarken 587 memur alınacağı ilanlara çıktı. İşte memur alımının detayları...

Bakanlıklar'dan Seçim Atağı: Lisans ve Önlisans Mezunları Dikkat! Kamu Kurumlarına 587 Memur Alımı İçin Geri Sayım Başladı!

Bir çok haber sitesinin müjde diye duyurduğu memur alım ilanları Bakanlıklar tarafından yayınlandı. İşte lisans ve önlisans mezunlarını ilgilendiren 587 kamuya memur alımı ilgili detaylar...

Türkiye genelinde 3 bakanlık ve 2 üniversite 587 kamu personeli alımı yapacak. Yeni personel alımı yapacak kurumlar arasında İçişleri Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, İstanbul Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi yer alıyor.

Türkiye'de 3 bakanlık ve 2 üniversite, 7 Nisan 2023 tarihinde yayınladıkları ilanla toplam 587 memur ve personel alımı yapacaklarını duyurdu. Yeni personel alımı yapacak kurumlar arasında İçişleri Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu, Dışişleri Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, İstanbul Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi yer alıyor. Her kurum için işe alım süreci, belirli kontenjan ve son başvuru tarihleri de dahil olmak üzere farklı gereklilik ve koşullara sahip. Adayların başvuru yapmadan önce her bir kurum için ilanın detaylarını incelemeli.

Lise, meslek yüksekokulu ve lisans mezunlarını kapsayacak alımlarda adaylar KPSS puanı ile ya da KPSS puanı olmaksızın seçilebilecek. Ancak tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi uyarınca memur alımlarında aranan genel şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve görevini yapmaya engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak da yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere 335 sözleşmeli personel alınacağını duyururken, Adli Tıp Kurumu 47 memur alımı yapacak. Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Berlin Başkonsolosluğu için iki sözleşmeli sekreter, Kamu İhale Kurumu ise 18 sözleşmeli personel alımı yapacak. İstanbul Üniversitesi çeşitli pozisyonlar için 133 sözleşmeli personel, Sinop Üniversitesi ise 52 sözleşmeli personel alımı yapacak.

Kaynak: kamubulteni.com Kamu Personelinin En Çok Okunan Haber Sitesi