Adalet Bakanlığı ve CTE 17 Bin Kamu Personeli Alımı İlanı Geliyor (İKM-Katip-Mübaşir)

Adalet Bakanlığı ile CTE en az lise mezunu adaylar arasından 17 bin kamu personeli alımı yapacak. İKM, katip, mübaşir, hizmetli, şoför ve destek personeli kadrolarına yapılacak personel alımında son durum ve başvuru genel şartları haberimizde.

Adalet Bakanlığı ve CTE 17 Bin Kamu Personeli Alımı İlanı Geliyor (İKM-Katip-Mübaşir)

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımı için geri sayım sona eriyor.

Adalet Bakanlığ ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2019 yılında 17 bin civarında kamu personeli alımı yapacak. İlanlar için heyecanlı bekleyiş devam ederken , geri sayımda sona gelindi.

GEÇEN YIL ALINANLAR İŞBAŞI YAPTI

Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin 2018 yılında 10 binden fazla personel alımı yaptı. Seçim aşamalarının tamamlanmasının ardından 2019 yılının başı itibariyle adaylar işbaşı yapmaya başladı. Adayların işbaşı yapmaya başlaması ve yeni cezaevlerinin açılması ile birlikte eksikler tespit edildi ve personel alımı için kadrolar netleşmeye başladı. 

ADALET BAKANLIĞI 7 BİN CİVARI PERSONEL ALACAK

Adalet Bakanlığı bünyesine , zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, hizmetli, şoför ve destek personeli kadrolarına 7 bin civarında kamu personeli alımı yapılacak. Bu kadrolardan en çok alımın zabıt katibi kadrosuna ve icra katibi kadrosuna yapılacak.

En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak personel alımında KPSS şartı 70 olacak.

CTE BÜNYESİNE 10 BİN PERSONEL ALINACAK

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz , daha önce yaptığı açıklamada kurum bünyesine 2019 yılında 10 bin personel alımı yapılacağını söyledi. 

İnfaz Koruma Memuru, cezaevi katibi, hizmetli, şoför gibi kadrolara alım yapılacak. 

MAYIS AYINDA İLAN BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ilan yayımlanmıs ve Haziran ayının ilk günlerine kadar başvurular alınmıştı. Bu yıl da Mayıs ayında ilanın gelmesi ve başvuruların alınması bekleniyor. 

iLANI BEKLEYEN KADIN - ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlanların başvuru genel şartları şu şekilde olacak >>

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Merkezi sınavda KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN