Adalet Bakanlığı Personel Alımı Son Başvuru: 22 Ocak 2019

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı başvurusu devam ediyor. İki kadroya en az lise mezunu adaylar arasından yapılan personel alımında başvuru detayları haberimizde.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Son Başvuru: 22 Ocak 2019

Adalet Bakanlığı personel alımı son başvuru: 22 Ocak 2019

Adalet Bakanlığı , merkez ve taşra teşkilatında boşta olan koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu ile aşçı kadrolarına en az lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile kamu personeli alımı yapacağını geçtiğimiz haftalarda duyurdu. 7 Ocak günü başlayan kamu personeli alımı başvurusunda son gün 22 Ocak 2018 günü olarak açıklandı. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir.

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Güvenlik kadrosu için;

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,
  • 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu olmak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

Aşçı kadrosu:

Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak

BAŞVURU 

İlana başvurular 22 Ocak 2018 tarihine kadar alınacak. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki evraklarla birlikte Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen ya da posta yolu ile müracaatını yapması gerekmektedir. 

BAŞVURU FORMU

Başvuru formu ve güvenlik soruşturması belgesini indirmek için aşağıdaki linklere tıklayın.

 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Başvuru Formu

Aşçı Başvuru Formu

Güvenlik Soruşturması Formu

Personel alımı sonuçlar açıklandığında ve Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin yeni alım ilanı geldiği anda bildirimle haberdar olmak için;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN