Adalet Bakanlığı 700 Personel Alımı için Başvurularda Sona Geliniyor

T.C. Adalet Bakanlığı'na icra müdür ve müdür yardımcısı alımı için 7 Kasım'da başlayan başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden 14 Kasım'a kadar sürecek. Başvuru yapacak adayların genel ve özel şartları dikkatle incelemesi gerekiyor.

Adalet Bakanlığı 700 Personel Alımı için Başvurularda Sona Geliniyor

Adalet Bakanlığı 700 Personel Alımı için Başvurularda Sona Geliniyor 

Adalet Bakanlığı'nın İcra müdür ve müdür yardımcısı alımı için 7 Kasım 2019 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri 14 Kasım'a kadar devam edecek.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nce yapılan resmi bilgilendirmede açıktan ve naklen atama usulüyle Adalet Bakanlığı'na 700 icra müdürü ve icra müdür yardımcısı alınacağı bildirilmiş, sınav başvurularıyla ilgili, "Sınava başvurular 7-14 Kasım 2019 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır." ifadelerine yer verilmişti. Başvuru yapacak adayların Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olması gerektiğine vurgu yapılan duyuruda ayrıca aşağıdaki şartların yer aldığı görüldü: 

a) Türk vatandaşı olmak,
b) Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (Doğum tarihi: 01/01/1984 ve daha sonra olanlar)
c) Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,
d) Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
e) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama
veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
g) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
h) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartı aranır.

Resmi duyuru, başvuru sürecine dair detaylı bilgi ve daha fazlası ÖSYM'nin resmi sayfasından öğrenilebileceği gibi Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden de öğrenilebilecek. 

Kamudan son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA