4 Bin Personel Alımı Açıklaması Erdoğan'dan Geldi-İşte 2019 Başvuru Şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan 4 bin ASDEP personeli alımı açıklaması gelmişti. Erdoğan 4 bin alım yapılacağını belirtmiş ve ilanda son durum için topu Bakan Selçuk 'a atmıştı. Peki başvuru şartları ne olacak? İşte detaylar.

4 Bin Personel Alımı Açıklaması Erdoğan'dan Geldi-İşte 2019 Başvuru Şartları

ASDEP personeli alımı açıklaması geldi.

Geçtiğimiz gün gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan , burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gençlerin sorularını yanıtladı. 

ASDEP SORULDU

Burada mikrofonu alan bir genç , Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanına 4 bin ASDEP personeli alımı sözünü hatırlattı. Erdoğan 'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi verdiği bu müjdenin ardından 1 yıl geçmesine rağmen hala ilanın yayımlanmaması ile ilgili soru şu şekildeydi: 

"ASDEP'le ilgili olarak 2018 yılında, sizin 4 bin alım yapılacağı şeklinde bir açıklamanız oldu. ASDEP dolaysıyla ailelere psikoojik çok güzel destekler sunuluyor. Ama bu 4 bin kişinin alımı hala yapılmadı. Bununla ilgili bir çalışma yürütülüyor mu?"

Erdoğan soruya şu şekilde cevap verdi:

"Şuanda bir çalışmanın olduğunu biliyorum ama hangi safhada olduğunu bilmiyorum. Onu da inşallah Zehra hanımdan öğreniriz ve neticeyi sizlerle paylaşırız.

Özel kalem de bunun notu almıştır. (Özel kaleme dönerek) ASDEP ile ilgili 4 bin kişinin alım konusunu Zehra hanımla görüşün içerde, bakalım ne safhada"

ADAYLAR İLAN BİR ANDA ÖNCE GELSİN İSTİYOR

2017 yılında dönemin Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 3 bin alım olacak demiş, bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan 4 bin alım müjdesi vermişti. Açıklamaların ardından yıl geçti ama hala ilan yayımlanmadı. 

Erdoğan ASDEP personeli alımı konusunda iç açıcı konuşmadı. Bu sözleri sonrası Bakan Selçuk 'tan da henüz ilan tarihi için açıklama gelmedi. 

İlanın bir an önce gelmesi ve adayların daha fazla mağdur edilmemesi gerekiyor. 

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

ASDEP personeli alımında başvuru şartları şu şekilde olacak;

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hakkında soruşturma veya kovuşturma olmamak,
  • Askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak veya muvazzaflık hizmetini yapmış yahut en az 1 yıl erteletmiş veya yedeğe geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. Maddesi hükümleri saklı kalmak şartıyla görevini devamlı yapmasına engel fiziksel veya akıl hastalığı olmamak,
  •  Yurdun her yerinde görev yapmasına, her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etme engeli bulunmamak,
  • Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak
  • KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

ASDEP İLANI BEKLEYENLER BU ADRESTE

ASDEP personeli alımı bekleyen kadın*erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLA