2020'de En Fazla İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımı Bu Şehre-İşte Başvuru Şartları

2020 yılı zabıta memuru ve itfaiye eri alımında en fazla alım yapacak belediye belli oldu. Peki zabıta memuru ve itfaiye eri alımı şartları nedir? İşte başvuru şartları.

2020'de En Fazla İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımı Bu Şehre-İşte Başvuru Şartları

2020'de en fazla zabıta ve itfaiye eri Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne alınacak.

Geçtiğimiz ay belediye memur alımı için yönetmelik Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik sonrası geçtiğimiz hafta 81 şehirde belediyelere personel alımı için tebliğ gönderildi. Gönderilen tebliğde , belediyelere yapılacak memur , personel, zabıta, itfaiye eri alımlarının nasıl yapılacağına dair detaylara yer verildi. 

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise daha önce katıldığı bir televizyon programında , belediyeye zabıta alımına dağindi ve ciddi şekilde ihtiyaç olduğunu ifade etti. Başkan Yavaş açıklamasında konu ile ilgili , "Müthiş bir şekilde itfaiyeciye ihtiyacımız var. Yine Zabıta alınmış ama onlar da başka yerlere kaydırılmışlar. Kadroyu yeniden toparlamaya çalışıyoruz. Zaten bizim memur olarak direkt kimseyi alma yetkimiz yok. Onlar yine KPSS'ye göre gelecekler." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK ALIM ANKARA'YA OLACAK

Belediyelere zabıta memuru alımı için tebliğin yollanmasının ardndan , ihtiyacı fazla olan belediyeler, memur zabıta, itfaiye eri alımı yapmak için hazırlıklara başladı. Yakın zamanda belediyeler ilanlar için duyuruya çıkacak.

ZABITA VE İTFAİYE ERİ ALIMI ŞARTLARI

Belediyelere yapılacak zabıta memuru ve itfaiye eri alımlarında aşağıdaki şartlar aranacak:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Kamu haklarından mahrum olmamak.

TCK 53 'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak

Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak , askerlik çağına gelmemiş ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış , ertelenmiş ya da  yedek sınıfa geçirmiş,

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı veya engeli bulunmamak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca olmamak,

Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması.

Başvurunun yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

KPSS'den geçerli puan almış olmak.

Not: KPSS puan sınırı beleidyeler tarafından belirlenir. Bazı belediyeler 50-55 KPSS ile alım yaparken bazı belediyeler 75-80 KPSS şartı ile başvuru almaktadır. Peki sizce KPSS kaç olmalı? Hangi şehirlere zabıta alınmalı? Aşağıdaki yorum kısmına taleplerinizi yazabilirsiniz.

ZABITA VE İTFAİYE ERİ ALIMINI BEKLEYENLER BU SAYFADA

İlanı bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA  BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN