2 Bakanlığa KPSS'siz-KPSS'li Kadrolu Kamu Personel Alımı

İçişleri ile Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 3 ilan ile farklı kadrolara kadrolu kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. İlan detayları haberimizde.

2 Bakanlığa KPSS'siz-KPSS'li Kadrolu Kamu Personel Alımı

İki kamu kurumu KPSS'siz ve 70 KPSS şartı ile kadrolu kamu personeli alımı yapıyor.

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyurularda Dışişleri  ve İçişleri Bakanlığı farklı kadrolara KPSS 70 şartı ile ve KPSS şartı olmadan kamu personeli alımı yapacak. Kadrolu olarak yapılan personel alımlarında adayların aşağıdaki şartları taşıyor olması istendi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KAMU PERSONEL ALIMI

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak
  • Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir
  • 01.01.1983 ve daha sonra doğmuş olanlar)
  • Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.
  • Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına altı farklı kategoriden birinden başvurulabilecek olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2016, 2017 veya 2018 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olan asgari YDS/e-YDS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile yazılı sınava kabul edilecek aday sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Eşdeğerliği YÖK tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2016, 2017 veya 2018 yıllarında alınan puanların, bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

Dışişleri Bakanlığı 50 memur alımı başvurusu internet üzerinden alınmaktadır. https://sinav.mfa.gov.tr adresi üzerinden 26 Kasım gününe kadar başvurular alınacak. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 2 KADROYA PERSONEL ALIMI

İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolör kadrosunda istihdam etmek üzere 12 adet personel alımı yapacak. 15-16 Ocak 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılacak sözlü mülakat ile personel alımı yapılacak.

Alım için başvuru şartları şu şekilde;

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,
  • Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  • 01/01/1984 tarihinden sonra doğanlar
  • 2017 ve 2018 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP9” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 72 kişi içerisinde bulunmak.

Stajyer Kontrolör alımı başvuruları 26 Kasım günü başlayacak. İlan başvurusu başladığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

15 AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCISI ALIMI

çişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri bünyesinde istihdam etmek üzere yapılacak personel alımında aranan başvuru şartları şu şekilde;

İlan başvuruları 17-21 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Başvurusu devam eden ilanlar için Tıklayın