TTK , 1500 Yeni İşçi Alımı Yapacak (İlan Bekleyişi Sürüyor)

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci , Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun işçi alımı süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1500 İşçi alımı açıklamasının üzerinden aylar geçti, fakat işçi alımıyla ilgili hala bir duyuru yayımlanmadı.

TTK , 1500 Yeni İşçi Alımı Yapacak (İlan Bekleyişi Sürüyor)

Kurumun işçi ihtiyacı olduğunu söyleyen Demirci, işçi alımı meselesinin bir an önce çözülmesi ve üretimin arttırılarak ekonomiye katkıya dönüşmesini istediklerini söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Tüketicilikten uzaklaşıp üreten olursak bizim için çok daha iyi olur. TTK'ya işçi alımı konusunda Enerji Bakanımız kentimize ziyaretinde, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu sözü biz emir telakki ederiz.' demişti. Biz de bu söylemler doğrultusunda sayın Bakan ile tekrar görüşme yaptık. Türk-İş Genel Başkanımız da Ereğli'de yaptığı bir konuşmada, kuruma Kasım ayı içerisinde 1500 işçinin aynı anda alınmasını talep etmişti. Milletvekillerimizin, bizlerin ve genel müdürlüğümüzün talebi de bu şekildedir." dedi. 

İŞÇİ SAYISI GÜNDEN GÜNE AZALIYOR

TTK'da çalışan işçi sayısının emekli olanlardan dolayı günden güne azaldığını vurgulayan Demirci, "İşçi arkadaşlarımız zor şartlarda çalıştıklarından ve kuruma üretim işçisi de alınmadığından emekliliklerini hak edenler arkalarına bakmadan emekli oluyorlar. Bir an önce kuruma işçi alınsın, böylece üretimi arttırarak ülke ekonomisine katkı vermek için elimizden gelen mücadeleyi verelim.Dışarıya giden 1 dolar bile bize silah olarak, mermi olarak geri dönüyor. Bizler yerli üretim için elimizden geleni yapıyoruz. İşçi arkadaşlarımız da canları pahasına üretimi devam ettiriyorlar. Bugün yerli üretime önem vermek lazım. Tüketici değil, üretici bir ülke olalım. Tüketicilikten uzaklaşıp üreten olursak bizim için çok daha iyi olur." ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TTK KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?

24 Haziran seçimlerinden önce TTK işçi alımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah bu yıl sonuna kadar TTK'ya bin kişi alacağız. Önümüzdeki yıl da buna 500 ilavemiz olacak, toplamda bin 500" demişti.