TBMM'de Son Dakika: 'Emeklilikte Yaşa Takılanların Giderilmediği Bu Bütçe Kabul Edilemez'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çıkışı Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda olumlu adım atılmadığı takdirde 2019 yılı bütçesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

TBMM'de Son Dakika: 'Emeklilikte Yaşa Takılanların Giderilmediği Bu Bütçe Kabul Edilemez'

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Köksal, "Primlerini ve vergilerini düzenli olarak ödedikleri halde emeklilikte yaşa takıldıkları için Türkiye'de ilk defa bir yasanın geriye işlemesinden dolayı mağdur olan , emeklilikte yaşa takılan yurtdaşlarımızın mağduriyetinin giderilmediği bir bütçeyi kabul etmemiz mümkün değil. Eğer halktan yanaysanız, samimiyseniz, bu yurtdaşlarımızın feryatlarına yakarışlarına kulak verirsiniz." dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusuyla İlgili Muhalefetin Girişimleri Sürüyor

İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin TBMM gündemine alınmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi ise EYT konusundaki düzenleme teklifini bir süre askıya alma kararı almıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun ekonomik durum göz önüne alınarak bir süre gündemlerinde olmayacağını, düzenleme konusunda ısrarda bulunmayacaklarını söylemişti.

TBMM'de EYT Krizi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde İYİ Parti tarafından gündeme getirilen EYT önergesi AK Partili milletvekillerinin red oyu kullanmasına rağmen MHP'nin de desteğiyle ilk turdan geçmiş, fakat ikinci oylamada MHP'li milletvekilleri çekimser oy kullanmıştı.