Taşeronda Son Dakika Gelişmesi: Kritik Teklif TBMM'ye Sunuldu

Son dakika haberi: MHP Milletvekikili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaydı, taşeron işçileri ilgilendiren önemli teklifi TBMM'ye sundu. İşte TBMM'ye sunulan teklifin detayları.

Taşeronda Son Dakika Gelişmesi: Kritik Teklif TBMM'ye Sunuldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı 'dan taşeron konusunda son dakika açıklaması geldi.

Twitter adresi üzerinden bir açıklama yapan Mustafa Kalaycı, taşeron olduğu halde kadro alamayan yüzde 70 mağdurlarının ve 4 Aralık taihine takıldığı için kadroya geçemeyen mağdurların durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı. 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mustafa Kalaycı, paylaşımında şu ifadelerer yer verdi:

"Taşeron işçisi olduğu halde kadro alamayan yüzde 70 mağdurları ve 4 Aralık mağdurlarının sürekli işçi kadrolarında istihdamını teklif ettik."

Söz konusu teklifte 4 Aralık tarihine takıldığı için kadroya geçemeyen, yüzde 7 mağdurları ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması için teklif verildi.

TBMM'YE SUNULAN TEKLİF

Söz konusu teklif şu şekilde;

ŞİMDİ NE OLACAK?

Teklif TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif önce komisyonda görüşülecek. Komisyondan geçmesi durumunda Meclis Genel Kurulunda oylamaya sunulacak. Teklifin oylamada kabul edilmesi sonrası kanun haline gelmesi için Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. Cumhurbaşkanı da söz konusu teklifi onaylasa teklif kanun haline gelecek ve Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Teklif hakkında gelişmeler, taşeron haberlerinden ve tüm gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara-ÖZEL HABER