Son Dakika! Dışişleri Bakanlığı Açıktan Memur Alımı İlanı Yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı açıktan memur alımı giriş sınavı duyurusu yayımlandı. Dışişleri Bakanlığı'nın 50 memur alımına dair tüm detaylar ve daha fazlası kamu haberlerinin benzersiz sitesi kamu bülteni adresinde.

Son Dakika! Dışişleri Bakanlığı Açıktan Memur Alımı İlanı Yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı Memur alımı giriş sınavı duyurusu yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından Dışişleri Bakanlığı'nın Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavına ilişkin yeni duyuru yayımlandı.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS MEZUNLARI ARASINDAN MEMUR ALIMLARIYLA İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE GRUBA KATIL.

Söz konusu duyuruda, "Konsolosluk ve İhtisas Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. Konsolosluk ve İhtisas Memurları hakkında ayrıntılı bilgiye Bakanlığımızın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesinden erişmek mümkündür." ifadelerine yer verilirken, başvuru yapacak adayların 35 yaşını aşmamış olması gerektiği, lisans mezunu olması gerektiği, YDS ile ilgili şartları yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Toplamda 50 kişilik alım yapılacağına yer verilen duyuruda kontenjan dağılımı ise şu şekilde oldu : 

Başvurular yarın başlayacak 26 Kasım 2018 tarihine kadar sinav.mfa.gov.tr adresi üzerinden online yapılabilecek.