Polis ve Asker Alımlarıyla İlgili Yeni Kanun Teklifi TBMM'de (Binlerce Kişiye Başvuru Yolu)

Emniyet Teşkilat Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Komisyonunda.

Polis ve Asker Alımlarıyla İlgili Yeni Kanun Teklifi TBMM'de (Binlerce Kişiye Başvuru Yolu)

İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal'ın imzasını taşıyan kanun teklifi, renk körü vatandaşlarının da polis ve askeri alımı için başvuru yapabilmesi öngörülüyor. 

Tanal'ın imzasını taşıyan kanun teklifinde gerekçesinde "Ülkemizde  Renk körlüğü olan vatandaşlarımız, Emniyet Müdürlüğü, TSK, Grafiker, İtfaiye Eri, Elektrik ve Elektronik, Tekstil, Göz Doktoru, Pilot , Denizci vb. birçok meslek gruplarında renk körlüğünden dolayı hizmet verememektedir. Milyonlarca vatandaşımız bu mesleklerden birinde hizmet vermek, Emniyet Müdürlüğünde ve TSK'da görev almak ve hizmet etmek için bu engelin kalkmasını beklemektedir. Renk körlüğü hastalığı olan kişiler ülkemizde ehliyet, özel güvenlik kimlik kartı, silah ruhsatı sahip olabilirken, TSK'da er statüsünde askerlik hizmetini yerine getirilebiliyor. Söz konusu vatandaşların askere alınırken bu durumları engel teşkil etmezken kamuda bir çok pozisyonda işe girerken durumlarından dolayı mağdur olmaktadırlar. " ifadeleri yer alıyor. 

İlgili kanun teklifinde renk körlüğü olan vatandaşların TSK ve EGM'deki istihdamının önünü kapatan  maddenin kaldırılması talep ediliyor. Kanun teklifi an itibariyle komisyonda. Komisyondan geçmesi halinde TBMM Genel Kurulu'nda gündeme gelecek. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA