PÖH Alımında En Çok Mağdur Edilen Adaylar

Polis Akademisi 2 yıldır özel harekat polisi alımı için ilana çıkmadı. İlanın yayımlanmaması adayları ciddi şekilde mağdur ediyor. Peki bu mağduriyet giderilecek mi?

PÖH Alımında En Çok Mağdur Edilen Adaylar

2016 yılında yayımlanan KHK ile 10 bin polis özel harekat alımı oldu.

2016 yılından bu yana ise hala bir PÖH alım ilanı yayımlanmadı. 500 bine yakın adayın büyük bir merakla beklediği özel harekat polisi alımı için hala net bir açıklama ve bilgi de gelmedi. Açıklama gelmemesi ise adayları oldukça tedirgin etmeye başladı. Adaylar acaba bir daha özel harekat alımı yapılmayacak mı? PÖH alımı bundan sonra meslek içinden mi olacak sorularını internet üzerinde araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak yeni dönem özel harekat alımları hakkında bilgileri, kulis haberlerini takipçilerimizle paylaşıyoruz. Siz de PÖH alım haberlerinden bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz olarak indirin.

10 BİN ALIMDA KADIN PÖH ALIMI YAPILMADI

2016 yılında yapılan 10 bin özel harekat polisi alımında kadınlara kontenjan ayrılmadı. KHK ile açılan 10 bin kadronun tamamına erkek özel harekat alımı oldu. Kadın adaylar ciddi şekilde buarada mağdur edildi.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Daha sonra ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin alımda kadın alımı yapmadıklarını ama yeni alımda kadın özel harekat alımı yapacaklarını söyledi. Aylar önce gelen bu açıklamanın ardından kadın adaylar sevindi ama ilan hala gelmedi.

YAŞ ESNETİLDİ

PÖH alımında yaş şartı önce 30 'a çıkarıldı. Geötiğimiz aylarda yapılan düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme de şimdi mecliste. TBMM'deki düzenleme, alımlarda yaş şartının Bakanlık tarafından belirlenmesi yönünde. Bakanlık ilanı yayımladığında yaş haddini kendi belirleyecek. Ama en az yaş şartının 30 olması bekleniyor. PÖH ilanını bekleyen adaylar ise şartın 32'ye çıkarılmasını istiyor.

ADAYLARIN YAŞI GEÇİYOR AMA HALA İLAN YAYIMLANMADI

2 yıldır ilan yayımlanmadı ve adaylar yeni ilanda yaş şartına takılabilir. Özellikle uzun süredir yapılmayan kadın PÖH alımında, adaylar ciddi şekilde mağdur edildi. Bakanlığın artık bu mağduriyete bir son vermesi gerekmektedir.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından yeni PÖH alımı hakkındaki taleplerinizi ve haber yapmamızı istedinizin sorunları yazabilirsiniz.

İLAN BU SİTEDE YAYIMLANACAK

PÖH alım ilanı geldiği anda bildirim olarak takipçilerimize haber vereceğiz. Siz de bildirim alarak haberdar olmak için aşağıdaki bağlantılardan mobil uygulamamızı indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER