Memurları İlgilendiren Önemli Düzenleme: Haftada 3 Gün İzin İmkanı

Milyonlarca kamu personelini yakından ilgilendiren önemli bir düzenleme için düğmeye basıldı ve çalışmalar başladı. Esnet çalışma modeli ve evden çalışma imkanı geliyor.

Memurları İlgilendiren Önemli Düzenleme: Haftada 3 Gün İzin İmkanı

Beklenen kamu personeli rejimi için geri sayım sona eriyor. 

Geçtiğimiz yıllarda yapılan açıklamalarda, kamu personeli rejiminin yapılacağı söylenmişti. Alınan son bilgilere göre, geçtiğimiz açıklanan ekonomi planında bu konuya yer verildi. Ekonomi planında yer alan şekline göre , kamu personelleri, çalıştıkları yerin özelliğine göre hangi saatlerde çalışacaklarını kendileri belirleyebilecek. Kamu personelleri, haftada 40 saat çalışma kotasını nasıl dolduracaklarını kendileri belirleyebilecek. Söz konusu düzenlemede, iş yoğunluğunun en çok olduğu 10.00-12.00 ile 13.00-15.00 arasında tüm kamu personelleri iş başında olacak. Geri kalan saatleri ise memur çalıştığı yere göre kendisi belirleyebilecek. 

OECD ülkeleri, Avrupa ve ABD'de uygulanan model, bu şekilde Türkiye 'ye de entegre edilecek. Yaklaşık olarak 2,5 milyon kamu personelini yakından ilgilendiren bu düzenleme ile birlikte, kamu personelleri, iş yaşam dengesini kuracak; aile ve sosyal yaşamlarına, kurs ve eğitim programlarına daha fazla zaman ayırabilecek.

MESAİ SÜRESİ 40 SAAT

Söz konusu model üzerine çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, kamu personelleri, çalıştıkları işe göre esnek çalışma saatleri uygulayabilecek. 10-12 ile 13-15 saatleri arasında çalışmak zorunda olacak kamu personelleri, bu saatlerin dışındaki saatler, kendilerine göre ayarlayabilecek. Haftalık 40 saat çalışılıp çalışılmadığına bakılacak. 

SAAT 21.00 'A KADAR

Modele göre bir kamu personeli, sabah saat 08.00'da gelebilecek ve akşam saat 21.00 'da işten çıkabilecek. Bu şekilde bir çalışan 12 saat çalışmış olacak ve 40 saatlik kotasını 28 saate düşürecek. geri kalan günler ise bu personel 10-10-8 saat çalışırsa haftada 3 gün izin yapmış olacacak. 

EVDE ÇALIŞMA 

Kamu kurumları bünyesinde çalışan personellerden bazılarına her ana ihtiyaç duyulmayabilir. Bu memurlar için de evde çalışma izni verilebilecek. Kendisine her an ihtiyaç duyulmayan hizmet grupları belirlenecek ve bu personellerin, işlerini aksatmamak şartı ile evde çalışmalarına imkan sağlanacak.

Kamubulteni.com  | Ankara