Memuriyette Yeni Dönem: Esnek ve Evden Çalışma

Memuriyette yeni dönem başlıyor. Geçtiğimiz gün Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programında, önemli değişiklikler yapılacağına yer verildi.

Memuriyette Yeni Dönem: Esnek ve Evden Çalışma

Geçtiğimiz gün YEP açıklandı. Açıklanan yeni ekonomik plan 3 yılı kapsıyor. Bu plan çalışma hayatında da önemli değişiklikler yapılmasının önünü açıyor. 

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı reformu Yeni Ekonomik Planda yer alırken, memurların performans ölçümüne, esnek çalışma ve zorunlu Bireysel Emeklilik gibi başlıklar da yeni ekonomik planda yerini aldı. 

İşsizlik için 3 yıl sonuna kadar kademeli bir şekilde düşüş planlanırken 3 yılın sonunda 2 milyon ilave istihdam sağlanacağına yer verildi. 

KIDEM TAZMİNATI

Söz konusu programda kıdem tazminatı reformu gerçekleştirileceği, çalışanların, işverenlerin ve kamu kurumlarının bir film izle araya gelerek bir mutabakat sağlayacağı, bu şekilde sorunun çözüleceğine yer verildi.

MEMUR EVDEN ÇALIŞACAK

Anne olan kamu personeller için uygulanan yarı zamanlı çalışmaya ilave olarak esnek çalışmaya da programda yer verildi. Söz konusu program ile ilgili, "Hizmetin özelliğine göre uygulanacak esnek çalışma modelleri ile çalışanların iş-yaşam dengesini kurarak aile ve sosyal yaşamlarına, kurs ve eğitim programlarına daha fazla vakit ayırabilmeleri sağlanacak. Kamu kurumlarının esnek çalışma ile iş tatmini ve verimi yüksek işgücüne sahip olmaları sağlanacak" ifadelerine yer verildi. 

Bu şekilde memurlar evden çalışabilecek.

KAMUDA VERİM

Programda bazı başlıklarla değinilen bir diğer konu ise kamu personel rejiminde değişiklik. Kamu personelleri için yetenek ölçümü, norma kadro çalışmaları ve tekrar yerleştirme gibi kadro çalışmalarının yapılmasının yanı sıra ödül ve performans sisteminin de devreye sokulacağına yer verldi. 

Öte yandan norm kadro ile kurumların personel sayısına standart gelecek.

Kamubulteni.com  | Ankara