Memur Sen'den 3600 Ek Gösterge İçin Kritik Adım

Memur Sen'den kamu personellerine 3600 ek gösterge için yeni bir hamle geldi. Memur Sen Genel Merkezi'nde kritik bir toplantı yapıldı.

Memur Sen'den 3600 Ek Gösterge İçin Kritik Adım

Milyonlarca kamu personelini ilgilendiren 3600 ek gösterge için geri sayım devam ediyor. 

Memurlar ek gösterge artışı byük bir sabırsızlıkla beklerken bu konuda bir adım da Memur Sen 'den geldi. Sendika, ek gösterge yükselişi ile ilgili beklentilerini teklif haline dönüştürüyor.

Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul başkanlığında Memur Sen Genel Merkezi'nde 3600 ek gösterge kapsamında yapılacak düzenleme ile ilgili bir toplantı yapıldı.

DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

Memur Sen yetkililerinin de katılım gösterdiği toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde iktidarın seçim beyannamesinde olan 3600 ek gösterge vaadi doğrultusunda ek göstergeler konusunda yapılacak düzenleme ile kamu personellerinin yararlanacağı bazı haklar, ikramiye ve maaş arttırımına ilişkin talep ve beklentilerin genele ve hizmet kollarına yönelik değerlendirmesi de  masaya yatırıldı.

TASLAK METİN OLUŞTURULACAK VE TEKLİF HALİNDE SUNULACAK

Memur Sen, bu toplantı sonrası, yasal ve idari düzenlemeler hakkında ortaya koyacağı görüş, öneriler ile talep taslak metni oluşturulmasına yönelik bir çerçeve oluşturuldu. Toplantıda ilk şekli verilen taslak çerçevede,, sendikalar ve ilgili kurullarca yapılacak çalışmalar sonucunda nihai şekli verilecek ve bundna sonra gerekli adımlar atılacak.

Memur-Sen Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un yanı sıra, memurları ilgilendiren bu toplantıya Memur-Sen'e bağlı 11 hizmet kolunda yetkili olan sendikaların Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcıları, Avukatlar ve uzmanlar katılım gösterdi.

3600 ek gösterge hakkında gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  |  Ankara