KPSS Ön Lisans Sonuçları ÖSYM Tarafından 29 Kasım'da İlan Edilecek (KPSS Ortaöğretim, Ön Lisans, Lisans Tercih Tarihleri)

4 Kasım 2018 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (Ön Lisans) için adayların merakla beklediği resmi duyuru bugün yayımlanmış, ilgili sınava dair sorular ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.

KPSS Ön Lisans Sonuçları ÖSYM Tarafından 29 Kasım'da İlan Edilecek (KPSS Ortaöğretim, Ön Lisans, Lisans Tercih Tarihleri)

Milyonlarca memur adayı ve ailesinin merakla beklediği sonuç duyurusu için geri sayım başladı. ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede sınav sonuçlarının ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden 29 Kasım 2018 tarihinde ilan edileceği belirtildi. Adaylar, sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden ÖSYM şifreleri ile sonuçlara ilgili tarihte erişim sağlayabilecek. Peki 2018 KPSS puanlarıyla merkezi atama tercihleri ne zaman yapılacak? Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere KPSS 1. Yerleştirme geçtiğimiz aylarda geride kaldı. 2. Yerleştirme için tercihler ise ÖSYM'nin resmi internet sayfasından 11 ile 20 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 

2018 KPSS Önlisans Süreci

Kamu Personeli olmak isteyen ön lisans eğitimini sürdüren ya da bu dönem içerisinde diploma alacak adaylar 4 Kasım 2018 tarihinde ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Kamu Personeli seçme sınavına girdiler. Sınav saat 10.15 'te başladı. Her KPSS'de olduğu gibi sınav salonuna giremeyen , sınav saati uygulaması yüzünden mağdur olan adaylar gündeme geldi. Sınav soruları ise sınavdan 2 gün sonra ÖSYM'nin resmi sitesinden yayımlandı.Adaylar , sonuçlar için 3 hafta daha beklemek durumundalar.