Kazandı Ama Yakını KHK ile İhraç Edildiği İçin Ataması Yapılmadı

TBMM'ye bir soru önergesi verildi ve yakını kamudan ihraç edildiği ya da FETÖ 'den işlem gördüğü için ataması yapılmayan memur adaylarına yer verildi.

Kazandı Ama Yakını KHK ile İhraç Edildiği İçin Ataması Yapılmadı

KHK 'larla ilgili önemli soru önergeleri TBMM'de.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Milli Savunma Bakanı 'nın yanılaması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne soru önergesi verdi. Verilen soru önergeleri hala işlemde. Henüz yanıtlanmadı.

TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte askıda kalan soru önergelerinin, Ekim itibariyle Meclisin açılması ile yanıt bulması bekleniyor. Söz konusu soru kralbet önergesinde, yakınlarının kamudan ihraç edilmesi, FETÖ ya da diğer terör örgütleri ile ilişkilerinin olduğu gerekçesiyle işlem görmesi nedeniyle o kişinin de atamasının yapılmadığı iddialarına değinildi. Söz konusu soru önergesi Sağlık bakanı Fahrettin Koca'ya yönlendirildi.

Söz konusu soru önergesinde TUS kazanan bir adayın, eşi ihraç olup tutuklandığı için atamasının yapılmadığına yer verildi. 

Soru önergesinin metni şu şekilde;

BİZE GELEN MESAJLAR DA BU İDDİAYI DESTEKLİYOR

Kamubulteni 'ne gelen birçok mesajda, özellikle MEB öğretmen ataması ve Sağlık atamalarında yakını FETÖ'den işlem gördüğü için soruşturmalarının olumsuz sonuçlandığına yer verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara - ÖZEL HABER