Kamuya 80 IQ ile Memur Alınırken, Suç Örgütlerindekilerde 120 IQ Var

Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şeref Oğuz, katıldığı bir programda toplumdaki IQ seviyesi yüksek insanların yavaş yavaş kaybedildiğini, kamuya 80-82 seviyelerinde IQ'ye sahip insanlar alınırken, suç örgütlerindekilerin IQ seviyesinin bunun üzerinde olduğunu öne sürdü.

Kamuya 80 IQ ile Memur Alınırken, Suç Örgütlerindekilerde 120 IQ Var

Her toplumun yüzde 2'sinin zeki ve yetenekli insanlardan oluştuğunu söyleyen Oğuz, bunun dünyada etkilerinin nasıl olduğunun incelenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Zeka Vakfı'nı 26 sene önce Milli Eğitim bakanı Selçuk ile kurduklarını belirten Oğuz, "Ben bir şey keşfettim. Bu zeki ve yetenekli insanları devlete milletime, şirketlere sokmak için onlardan daha zeki ve yetenekli insanlara ihtiyaç var. Şöyle bir analoji kullandım. Siyah beyaz TV üzerinden renkli reklam yapmak nasıl imkansızsa, ya da sağır birini O Ses Türkiye'de jüri yapıyorsun. Ya da kör birini dünya güzellik yarışmasında jüri üyesi yapıyorsun." dedi.

KPSS ile kamuya personel alındığını söyleyen Oğuz, "Biliyorsunuz KPPS ile devlet insan alıyor. KPSS şu benim baktığım noktada. Birinci şart asla seçenek oluşturma, yeni şeye karşı enteresan bir sosyal gen, direnen gen, asla seçenek oluşturma. Çünkü ben sizin için şuraya 5 tane seçenek koydum. Her biri hijyen. Bunun dışında hasta olduğun zaman asla giremezsin. Çünkü onu eliyor. Bunun dışında bir başka seçenek varsa zaten direk kaybediyorsun." ifadelerini kullandı.

Almanya'da devlet memuru sınavlarında başarılı olanların IQ'sunun 96 çıktığını, Türkiye'de ise 80-82 bandında olduğunu belirten Oğuz, "İkincisi yüzde 20 ihtimalle 1/5 'i eder, sallasan bile yüzde 20 ihtimalle bu işe gerekli olan yapıyı bunun arkasına sakladım. Bunun seçtiğiniz zaman devletin ortalama aldığı kişinin IQ seviyesi 80-82. Çok enteresandır Almanya'daki devlet memurları sınavlarına baktık, 96 çıktı. Ve tuhaftır, suç örgütleri ile yapılmış araştırmalar vardır, onlar 120-130 düşünebiliyor musunuz 82 IQ ile aldığı birisi 120-130 IQ'lu bir haydutla ya da bir rakiple savaşmak durumunda. Bu Türkiye için gerçekten çok büyük bir sıkıntı." ifadelerini kullandı.