Kamu Personellerine 3600 Ek Göstergede Flaş Gelişme

Kamu personellerine 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Memur Sen Başkanı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekim'de görüşmelere başlanacağını aktardı.

Kamu Personellerine 3600 Ek Göstergede Flaş Gelişme

24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlara 3600 ek gösterge vereceklerini söyledi.

Ek gösterge müjdesinin ardından seçimler bitti ve bu düzenlemenin yürülüğe girmesi bekleniyor. Ancak bu konuda hükümetten bir açıklama hala gelmedi. Fakat Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı son dakika açıklamasında, söz konusu düzenleme için çalışmaların başladığını söyleyerek, "Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı'nın alt mutfak çalışmalarının yapıldığına ilişkin bilgiler paylaştılar." ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci ise 3600 ek gösterge ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Seçim meydanlarında konuşulan bir vaat olarak kalmasın .Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaretimizde Meclis açıldıktan sonra görüşülecek kanunlar arasında olacağını kendisi bana ifade etti."

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, seçimden önce yaptığı açıklamada, Polis, hemşire ,öğretmen ve din adamlarına 3600 ek gösterge verileceğini söylemiş, Kamu-sen ve Memur-sen ek göstergenin tüm meslek guruplarında bulunan kamu personellerini kapsaması gerektiğini ifade etmişti. 

ÜCRETLERE NASIL YANSIYACAK?

Kamu-sen Başkanı Önder Kahveci, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "3000 ek göstergede olupta 3600 ek gösterge alan bir öğretmenin emekli maaşında 600 lira artış olacak.Emekli ikramiyesinde ise 20 -25 bin gibi bir fark olacak "dedi.

METİN MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bununla beraber de aynı şekilde sağlık çalışanlarımızın sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarının araması noktasında ortaya koyduğumuz sendikal anlayışımızla da birçok sorunun çözümüne vesile olduk. Bu vesileyle ben özellikle sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusunda yeni Türkiye'nin yeni döneminde ilk kanun teklifi olarak bu konunun meclise gelmiş olmasını çok önemsiyorum ve bu konu biliyorsunuz kabul edildi. Eksikleriyle de olsa çıktı bu önemli bir adım. Ama geçtiğimiz haftalarda yıpranma payı ile alakalı geçmişe dönük verilmesi ile alakalı bir dava süreci başlattık. Bunun da yanında görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yıpranmanın hem geçmişe dönük verilmesi, hem tüm çalışanları kapsaması, hem de Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu şekilde 5 yıla bir verilmesi noktasında bu mücadeleyi sürdürerek çalışanlarımızın hak ettiği yıpranmanın istediğimiz şekilde verilmesi ile alakalı mücadelemizi sürdüreceğiz. Birde 3600 ek gösterge konusu var. Biliyorsunuz, bu konuda seçim öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız öğretmenlere imamlara, din görevlilerine, polislere ve sağlık çalışanlarına 3 bin 600 ek gösterge demişti. Geçtiğimiz haftalarda, geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı yardımcımız Fatih Oktay Bey'i ziyaret ettik. Bu kapsamın genişletilmesi gerektiğini tüm çalışanların memuru ile hizmetlisi ile tüm çalışanlara ek gösterge oranlarında artırımı yapılarak adalet sağlanması gerektiğini ifade ettik. İnşallah bu süreci de değerlendirmek kaydıyla kimseyi mağdur etmeden herkese hakkettiği oranında ek gösterge oranında artırım yapılmasını talep edeceğiz"

Kamubulteni.com  | Ankara