Kahvaltı Yasağı Hakkında Valilikten Yeni Açıklama

Antalya'da Valiliğin kamu kurumlarına yönelik kahvaltı kararı sonrası Muhtarlar Valiliği ziyaret etti.

Kahvaltı Yasağı Hakkında Valilikten Yeni Açıklama

Antalya'da 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bir ziyarette bulundu.

İl genelde kentte bulunan  kamu kurumlarında personellerin  kahvaltı yapması Valilik tarafından yasaklandı. Valiliğe ziyarette bulunan muhtarlar, yasaklamasından dolayı Valiliğe  teşekkür etti. Vali Karaloğlu muhtarlara, konu ile ilgili, "Hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin bana gönderin." dedi.

Muhtarlar, mesai saati içerisindeki kahvaltı ve sigara içmenin önemli bir sorun olduğunu, Vali Karaloğlu'nun bu yöndeki talimatı için teşekkürlerini iletti.

Karaloğlu, bunun üzerine, gazetelere baktığında, bir sendikanın "Vay efendim şöyleymiş" gibi açıklamaları olduğunu, bunun dışında diğer tepkilerin olumlu olduğunu söyledi.

"Biz kimse kahvaltı yapmasın demiyoruz. Kahvaltı zamanı milletin zamanından çıkmasın. Adam 07.00'da gelsin dairede 08.00'e kadar kahvaltı yapsın. Ama 08:00'dan sonra bir dakika bile milletin zamanını kahvaltı için harcamasın." diyen Karaloğlu, dairelerden bunu istediklerini bildirdi.

Kapalı mekanlarda sigara içme yasağının, "mesaiden kaytarma" mekanizmasına dönüştüğünü dile getiren Karaloğlu, buna izin veremeyeceklerini aktardı.

Sigara içenin her 20 dakikada bir kendisine mola verip, dışarı çıktığını vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti: 
"Sigara içmeyen çalışıyor. Niye biz sigara içmeyeni cezalandıralım. Böyle bir şey olamaz. Siz de takipçisi olun, dairelerde bizim bu emrimize rağmen hala kahvaltı edenler varsa takip edin. Siz muhtarsınız, toplum adına denetleme yapıyorsunuz. Hala kahvaltı yapan varsa, hala masasını bırakıp sigara içmek için kupasını alıp dışarı çıkan varsa resimleyin, bana gönderin. Allah rızası için bunu yapın. Toplumsal denetim olarak bunu yapın."

Kamubulteni.com  |  Ankara