Kadroya Geçen Taşeronların 2018 Yılı Son Tediye Ödeme Tarihi Belli Oldu

Kadro alan taşeron işçilere ve kamu işçilerine ilave tediye ödemeleri için son tarih belli oldu. 2018 yılındaki ilave tediyenin son taksidi için tarih ve tediye miktarları haberimizde.

Kadroya Geçen Taşeronların 2018 Yılı Son Tediye Ödeme Tarihi Belli Oldu

Taşeron işçiler, geçtiğimiz yıl sonunda yayımlanan KHK ile kadroya alınmıştı.

Kamuya geçen işçiler, kamu işçilerinin haklarıdn da faydalanmaya başladı. Bu hakların başında ilave tediye ödemeleri var. İşçilere yıllık 51 günlük ilave tediye ödemeleri dört taksit şekilde verilecek. İlk taksitleri ödenen tediye ödemelesi için son taksit bekleniyor.

Ocak, Haziran ve Ağustos aylarına ait tediye ödemeleri yapıldı ve sıra Aralık ayı tediye ödemelerine geldi. 2018 yılında 39 gün tediye ödemesi alacak işçiler, Nisan ayında kadroya geçtikleri için ilk tediyeyi alamadılar. 

Kadroya geçen taşeron işçilere bu yılın son tediye ödemeleri 7 Aralık günü verilecek. Söz konusu ödemeler için bir Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı ve ödemelerin 7 Aralık günü ödenmesi kesinleşti. 

Bu karara göre kamuda işçi statüsünde çalışan işçilere son tediye ödemesi 7 Aralık 2018 günü gerçekleşecek. 

SGK PRİMİNE TABİ

Söz konusu ödemeler için kural, SGK primine tabidir. Buna göre ilave tediye ödemelerinden SGK primi kesilmesi gerekiyor. Bu kapsamda, işçilere ödenecek ilave tediye ödemelerinden yüzde 15 oranında sigorta primi ve yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi olur. Bunların yanı sıra ilave tediyelerden damga vergisi de kesilir. 

Hukuki olarak esas ücrete munzam ödeme olan tediye ödemesine haciz konulamaz. Konu ile ilgili Yargıtay kararı vardı ve bu ödemelere haciz konulamayacağı bir hüküm ile kesinleştirilmişti. 

BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞANLAR ALAMIYOR

Belediyeler bünyesinde taşeron olarak çalışırken, kadroya alındıktan sonra belediyelere bağlı şirketlerin bünyesinde çalışan işçiler ise, kanunda bu şirketlerin tediye ödemesi zorunlu olmadığı için tediye alamıyorlar. Sadece kamu kurum ve kuruluşları bünyesine geçen taşeron işçiler tediye ödemesi alıyor. 

ÖDEME NASIL OLACAK?

Kamu işçilerine tediye ödemeleri 7 Aralık günü gerçekleşecek. Asgari ücretli işçiye, yüzde 20 'lik dilime girmesi nedeniyle 591 TL tediye verilecek. Örnek vermek gerekirse, 2500 TL maaş alan bir işçiye 728, 3000 TL maaş alan bir işçiye 874 TL tediye ödemesi yapılacak. 3500 TL alan bir işçi de 1019 ilave tediye alacak.

TAŞERON HABERLERİNDEN, KAMU İŞÇİSİ HABERLERİNDEN VE TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER