Jandarma Astsubay Alımında Önemli Değişiklik

Türkiye Büyük Millet Meclisinde önemli bir karar alındı. Söz konusu kararda Jandarma Astsubay alımında yaş şartı ile polisler hakkında önemli kararlar alındı.

Jandarma Astsubay Alımında Önemli Değişiklik

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, komisyondan geçti ve TBMM  Başkanlığına gönderildi.

PARA ÖDÜLÜ

Terörle daha iyi ve etkin mücadele edilebilmesi amacıyla Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara veya yerlerini, kimliklerini bildirenlerin yanı sıra suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin ele geçirilmesine yardımcı olanlara da para ödülü verilebilecek.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmakla görevlendirilen birimler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamında bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarının arşivlerinden ve elektronik bilgi işlem merkezlerinden bilgi ve belge almaya, cumhuriyet savcılıkları ve mahkemelerce yapılan soruşturma ve kovuşturma sonuçlarını almaya yetkili olacak.

ŞAPKASIZ GÖREVE ÇIKMA YASAK

Genel kolluk hizmeti veren personele disiplin veya aylıktan kesme cezası verilecek fiiller genişletiliyor. Şapkasız göreve çıkmak, kılık kıyafetine özen göstermemek, uyuşturucu maddeyi özendirmek, yasal olmayan müşterek bahis oynamak, fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da aracılık edenlerle irtibatlı olmak ceza kapsamında alınıyor.

UZMANLIKTAN ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞTE YAŞ ŞARTI

Söz konusu teklife göre, uzman jandarmaların astsubaylığa geçişleri için yaş sınırı 31 'den 35 'e çıkarılması ön görülüyor.

Jandarma astsubay ve uzman erbaş alımlarını bekleyen adaylar kamubulteni.com mobil uygulamasını indiriyor. Siz de indirin jandarma ve polis alımlarından anlık haberdar olun.

POLİS ASKER JANDARMA VE DİĞER ALIMLARDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |Ankara