İYİ Partili Fahrettin Yokuş Çiftçilerin Sesi Oldu

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2018 yılında bir önceki seneye göre büyük artış gösteren gübre fiyatları ve çiftçilerin diğer sorunlarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı'nın yanıtlaması amacıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş Çiftçilerin Sesi Oldu

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, çiftçilerin son dönemlerde yaşadığı sorunları meclise taşıdı.

GÜBRE FİYATLARI YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDE ARTIŞ GÖSTERDİ

Gümre , Mazot, Tohum ve ilaçlara gelen zamlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan Yokuş, çiftçilerin üretim yapabilmesinin en önemli girdisi olan gübre fiyatlarında görülen artışın, tarım ürünlerinin ekiminde olumsuz etkiler yaşanmasına sebep olduğunu vurgulayarak; 2017 yılında bir ton fiyatı 617 TL olan %21 amonyum fülfat gübresinin piyasadaki fiyatının 1400 TL olduğunu hatırlattı.

ÇİFTÇİLERİN SESİ DUYULMALIDIR

DAP gübresinin bir tonunun 2017 yılında 1493 TL olduğunu söyleyen Fahrettin Yokuş, yapılan son zamlardan sonra DAP Gübresi fiyatının 3 bin 200 TL olduğunu söyledi. 20.20.0 gübresinde de yüzde 114 zam gerçekleştiğini söyleyen Yokuş, mazot, ilaç, tohum zamları sonrasında çiftçilerin mağdur duruma düştüğünü , bu konuda bakanlık tarafından herhangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu. Fahrettin Yokuş'un TBMM'ye sunduğu soru önergesi ise aşağıdaki gibi oldu : 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA