İçki Sofrasında Kur'an Ayetlerine Saygısızlık Yapan Öğretmen Özür Diledi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Samsun'da görev yaptığı öğrenilen Kadriya Kaya Ş. isimli öğretmenin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım büyük tepkiye sebp oldu.

İçki Sofrasında Kur'an Ayetlerine Saygısızlık Yapan Öğretmen Özür Diledi

Facebook'tan yeni bir açıklama yayımlayan öğretmen, paylaşımından dolayı özür diledi.  Rakı sofralı bir fotoğrafın altına Kur'anı Kerim ayetiyle dalga geçer gibi bir paylaşımda bulunan Kadriye Kaya Ş. isimli öğretmenin paylaşımı kısa sürede büyük tepkilere neden oldu.  Gelen tepkiler üzerine facebook'tan paylaşımda bulunan öğretmen, özür diledi. 

Söz konusu öğretmenin özür metni ve ilgili paylaşımı şu şekilde : 

 "Değerli arkadaşlarım ve sayfamı gören herkes dün akşamdan itibaren yaşanan bir yanlış anlaşılmayla ilgili olarak sizlerle paylaşmak istediğim bir durumla karşı karşıyayım. Öncelikle çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Talihsiz paylaşımım ne yazıkki aslında aile içinde yaşanan esprili bir durum üzerine yapılmıştı ve tüm samimiyetimle ifade etmek isterim ki altındaki "sure" ifadesi dikkatimi bile çekmemişti. Ancak bana o anda çok sıradan gelen bu paylaşım çok farklı şekillerde algılanmış ve pek çok insanın üzülmesine ve kızgınlığa kapılmasına sebep olmuş. Elbetteki bu anlamda üzdüğüm, dini duygularının istismar edildiğini hissettirdiğim tanıdığım tanımadığım herkesten defalarca özür diliyorum. Beni yakından tanıyanların çok iyi bildiği gibi milli manevi duygularla ilgili asla bir kastim olamaz. Dün akşamdan beri yaşadığım hakaret,tehdit,şikayet ve suçlama süreci gösteriyor ki bu konuda gerçekten çok fazla insanın duygularını incitmişim. Bundan ötürü sonsuz bir mutsuzluk,pişmanlık ve üzüntü içindeyim. Özellikle belirtmek isterim ki olay "kastini ve haddini aşmaktan" daha fazlası değildir. Bir amaca hizmet etmeyi düşünerek,planlayarak yapılmış bir paylaşım hiç değildir. Son söz olarak bir kez daha üzdüğüm herkesten özür diliyorum."