Göç İdaresi'nden Suriyeli Açıklaması : Maaş, Memuriyet, Bedava Ev, Telefon Faturaları

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki suriyelilere ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Suriyelilere maaş, memuriyet, ücretsiz telefon, TOKİ evi veriliyor mu? Tüm bu sorular ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Göç İdaresi'nden Suriyeli Açıklaması : Maaş, Memuriyet, Bedava Ev, Telefon Faturaları

Türkiye'de Suriyelilerin karıştığı suç oranının 9 ay içerisinde yüzde 1.53'ten yüzde 1.46'ya düştüğünü açıklayan Göç İdaresi, Türkiye'ye sığınan kayıt altındaki suriyeli sayısını 3 milyon 564 bin 919 olarak açıkladı. Her 10 Suriyeli'den 9'u 15 şehirde yaşıyor.

Göç İdaresi Başkanlığı ayrıca Suriyelilerle ilgili yanlış bilinen konuların da sosyal medya ve çeşitli haber siteleriyle yayıldığını belirtti. Bu konularda açıklamalarda bulunan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Suriyelilerin telefon faturasının devlet tarafından ödenmediğini, Suriyelilere dağıtılan telefon kartlarının AB tarafından finanse edildiğini açıkladı. Ayrıca Suriyelilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden Kızılay Kartı aldığı ve bu maaşların finansörünün de AB olduğu belirtildi. Suriyeliler Üniversite konusunda özel bir düzenlemeye sahip değil, Türkiye'deki tüm yabancıların sahip olduğu haklara sahipler.

 TOKİ'den ev almak için ilk şartın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu belirten Genel Müdürlük, Suriyelilerin memur olamayacağını, 657 sayılı DMK'nın ilk şartının Türk vatandaşlığı olduğunu açıkladı.