Feridun Bahşi : 'Tektip' Askerlik Gelsin ve Bedelli Askerlikte 21 Gün Şartı Kaldırılsın

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı bedelli askerlikte 21 gün şartı ve tektip askerlik ile ilgili konuşmaya büyük destek geliyor.

Feridun Bahşi : 'Tektip' Askerlik Gelsin ve Bedelli Askerlikte 21 Gün Şartı Kaldırılsın

Bedelli askerlik için başvuru yapan kişi sayısının 700 binin üzerinde olduğunu söyleyen Bahşi, bu kişilerin hangi celp döneminde silah altına alınacağının muamma olduğunu, çok uzun bir süreç beklenildiğini, bu yüzden bedelli askerlik yapmak isteyen adayların talepleri olduğunu söyleyen Bahşi, tektip askerlik düzenlemesinin bir an önce gelmesini temenni ettiklerini söyledi.

Feridun Bahşi, "Bir başka konu ise bedelli askerlik konusu. Bu durum tam bir drama dönüşmüştür. 700 bini bulan müracaatın her celp döneminde alınanlarla eritilmesi yılları bulacak bir dramdır. Bu çocuklar bir an önce işlerini kurabilmek, hayatlarına yön verebilmek için açtığınız bu yola başvurmuşlardır ancak sonu gelmeyen bir beklemeye takılıp kalmışlardır. Gelen bilgilerden, birçoğunun psikolojik sorunlar yaşadığı anlaşılmaktadır. Kimi evliliğini, kimi iş hayatını beklemeye almıştır. Gelin, bu teklifimize destek olun ve askerlikte yaşanan tüm farklılıkları giderip tek tip hâle getirelim." ifadelerini kullandı.