Fahrettin Yokuş'tan Uygur Türk'ü Çağrısı: Suriyeliyi, Afganı Alıp, Türk'ü Bekletemezsiniz

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 11 Uygur Türk'ünün havalimanında bekletildiği ve ülkeye alınmadığına yönelik iddiaları gündeme getirdi.

Fahrettin Yokuş'tan Uygur Türk'ü Çağrısı: Suriyeliyi, Afganı Alıp, Türk'ü Bekletemezsiniz

Sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yokuş, Uygur Türk'lerinin ayrı muamele gördüğünü, Suriyelilerin , Afganların sorgusuz sualsiz ülkeye alındığını fakat Doğu Türkistan'daki Çin Zulmünden kaçan Uygur Türk'lerinin ülkeye alınmadığını öne sürdü. Yokuş, "İktidara soruyoruz. Çin Zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve 17 gündür bekletilen 11 Uygur Türk'ünün neden mülteci olarak almıyor, neyi bekliyorsunuz? Bu sığınmacılar Suriyeli olsalarda aynı uygulama yapılır mıydı, Türk olmalarından mı rahatsızınız , yazıklar olsun. İstanbul Havalimanı'nda 17 gündür bekletilen 11 Uygur Türk'ünün derhal Türkiye'ye girişi sağlanmalıdır. Kardeşlerimize yapılan insanlık suçudur. Suriyeli ve afganlara tanınan haklar, Uygur Türk'ü kardeşlerimize çok görülemez." şeklinde konuştu.

Doğu Türkistan'da İnsanlık Suçu İşleniyor

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik uyguladığı politika tüm dünyanın tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz günlerde BM tarafından paylaşılan bir raporda, 1 milyonun üzerinde Doğu Türkistan'lı Uygur Türk'ünün zorla kamplarda tutulduğu açıklanmıştı. Çin Halk Cumhuriyeti, başlangıçta iddiaları reddetmiş fakat daha sonra Uygur Türk'lerinin mesleki eğitim için kamplarda tutulduğunu öne sürmüştü. Çin'de 'Helal' düşmanlığı da sürüyor. Çin'de domuz eti, köpek eti gibi islam tarafından yasaklanan şeylerin yemeyen Uygur Türklerinin işkenceden geçirildiği bildiriliyor.