Fahrettin Yokuş'tan 'Torpil' Çıkışı: Memur Olmak veya Bir Yerlere Gelmek için...

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, memur alımı ve görevde yükselme sürecinde liyakatın önemini yitirmeye başladığını, kamuya alımlarda ve yükselme sürecinde partili olma ya da yandaşlık şartının arandığını söyledi.

Fahrettin Yokuş'tan 'Torpil' Çıkışı: Memur Olmak veya Bir Yerlere Gelmek için...

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sosyal medya hesabı üzerinden kamudaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, liyakatın ortadan kaldırıldığını söyleyen Yokuş, kamu personeli alımlarında ve görevde yükselme sürecinde liyakatın ciddiye alınmadığı, partili olunmanın ya da yandaşlığın arandığını söyledi. 

Askeri kurumlardan, yargıya, diyanete, sağlık ve eğitime kadar her yerde ihtimaller olduğunu söyleyen Yokuş, milletin bunalımda olduğunu söyledi. Uzun dönem memur sendikası başkanlığı yapan Fahrettin Yokuş, sıklıkla mülakatların kaldırılması, kamuya personel alımlarında adayların bilgi ve birikimine mülakatlarla karar verilemeyeceğini söylüyor. 

Adana Milletvekili Koncuk: Mülakat Devleti Perişan Etti

Adana Milletvekili İsmail Koncuk , geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda kamuya personel alımlarında mülakatların arttığını, liyakatın sona erdiğini söylemiş, mülakatların kaldırılması, atamalarda hakkaniyetli davranılması gerektiğini söyledi. Bir dönem FETÖ'cü olmayanların kamuya giremediğini söyleyen Koncuk, 'Gelin bu çarpık yapıyı değiştirelim, geçmişte olduğu gibi hatalara düşmeyin' şeklinde konuşmuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA