Fahrettin Yokuş : Kamudaki Şoförlerin Mağduriyeti için Bir Maddeyi Bile Çok Görüyorlar

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM'de görüşmeleri süren torba tasarı sırasında trafik cezalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Fahrettin Yokuş : Kamudaki Şoförlerin Mağduriyeti için Bir Maddeyi Bile Çok Görüyorlar

Trafik cezalarında artışı öngören teklifin , devletin kasasının boşalması nedeniyle gündeme getirildiğini söyleyen Yokuş, tasarıyı hazırlayanların şoförler odası ile iletişime geçmediğini söyledi.

Yokuş, "Şimdi, bu tasarıyı buradan geçiriyoruz, bir kamuoyu yoklaması yapalım, bu ülkede, bu yasanın trafikte ölümleri engelleyeceğine, trafikte korkutarak, insanları zorla disipline etmek için fayda sağlayacağına inananların oranı herhâlde yüzde 10'u, yüzde 20'yi geçmez. Çıkın, sorun halkımıza, yüzde 80'i-90'ı böyle diyor, diyor ki: "Hükûmetin kasası boşaldı, paraya ihtiyaç olduğu zaman hemen trafiğe… Trafik polisleri hemen, yirmi dört saat göreve başlar yani sekiz saat arayla devriyeye çıkarlar. Niye? Kasada boşluk var, doldururuz." Allah aşkına, böyle yapacağımıza, gelin, yine bu cezaları artıralım ama bu kültürü geliştirelim, eğitimi geliştirelim. Bu insanlara önce diyelim ki: "Size 2 kat, 3 kat cezalar getirmek yerine, cezayla korkutmak yerine insan hayatının önemini, insan yaşamının değerini öğretelim önce. Onunla ilgili eğitim verelim, çalışma yapalım." Ama bunları yapmaya hiçbir zaman ihtiyaç duymuyoruz." dedi.

Kamudaki araç sayısına da dikkat çeken Yokuş, kamuda şoför olarak görev yapan çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmamasına tepki gösterdi. Yokuş, "Bu teklifte, ilginçtir, pek çok husus var. Kamuda 100 binlerle ifade edilen araç var, araç saltanatı var. Bu araç saltanatı içinde görev yapan binlerce şoför var. Tabii, bunlara siz yabancısınız. O şoförlerin büyük bölümü kamuda memur ve işçidir ama biliyor musunuz, Hükûmetiniz kasko yaptırmadığı için bu tip araçlara -belki askeriye dışında, emniyet dışında- bir kaza olduğu zaman, o devlet memuru ya da kamu işçisi o kasko bedellerini öder? Siz burada para toplamaya gelince, ne güzel, artışları yapıyorsunuz ama kamuda çalışan şoförlerin mağduriyetini gidermek için araya bir madde sıkıştırmayı bile çok görüyorsunuz." dedi.