Erdoğan: Ocak Ayından İtibaren Öğrencilere 1500 Lira Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında Burs ödemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan: Ocak Ayından İtibaren Öğrencilere 1500 Lira Verilecek

AK Parti iktidarından önce gençlere burs olarak aylık 45 TL verildiğini söyleyen Erdoğan, Ocak ayından itibaren lisans öğrencilerinin 500 TL, yüksek lisans öğrencilerinin 1000 TL, doktora öğrencilerinin 1500 Lira burs alacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlik, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir Türkiye'nin garantisidir. Gençliğini ihmal eden, geleceğini de tehlikeye atıyor demektir. Öyle ki gençliğine değer vermeyen, gençlerine ihtimam göstermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir. Bu anlayışla son 16 yıldır gençlerimize sahip çıkmanın, onları her açıdan en güzel şekilde yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar gençlerimiz için pek çok yatırımı hayata geçirdik. 76'dan devraldığımız üniversite sayısını 130 ilave ile 206'ya çıkardık. 190 olan yükseköğretim yurt sayımızı 776'ya, 182 bin yurt yatak kapasitemizi 663 bine çıkardık. 16 yıl evvel burs kredi olarak aylık sadece 45 lira alan bir lisans öğrencimize ocak ayından itibaren 500 lira vermeye başlıyoruz. Yüksek lisans öğrencilerine bu meblağın iki katını yani bin lira, doktora öğrencilerine 1500 lira ödüyoruz. Karşılıksız burs verdiğimiz öğrenci sayısı sadece bu yıl 150 bini buldu." ifadelerini kullandı.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA