En Az Ortaöğretim Mezunu İşçi Alımı Başvuruları 12 Kasım'da Başlıyor

ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün en az lise ve dengi okullardan mezun kadrolu işçi alımı için başvuru işlemleri 12 Kasım 2018 tarihinde başlayacak.

En Az Ortaöğretim Mezunu İşçi Alımı Başvuruları 12 Kasım'da Başlıyor

ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasından ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan geçtiğimiz gün yapılan bilgilendirmede kurumun ihtiyacı doğrultusunda çeşitli işletme müdürlüklerine işçi alımı gerçekleştirileceği, alımlar için başvuruların ise 12 Kasım 2018 tarihinde başlayacağı belirtilmişti. ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün kadrolu işçi alımı için başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Bu arada çeşitli belediyeler ve kurumlara yeni işçi alım ilanları da yayımlanmaya devam ediyor. Zabıta memuru, memur alımları ve işçi alımlarıyla ilgili duyurular art arda gelirken bugünün en dikkat çeken alım duyurusu ise MSB'den geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda komutanlıklara  subay ve astsubay alımı yapılacağı, ilgili alım için başvuruların personel temin sayfasından online olarak gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Bu arada Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Teknisyen , Tekniker ve Gıda Mühendisi alımı mecliste gündeme geldi. CHP Manisa Milletvekili 2018 yılı içerisinde 10 bin 551 kişilik alımın gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini sordu.  Manisa Milletvekili Evirgen, "Bir şey söylüyorsam doğrudur." diyerek alımların gerçekleşeceğine yönelik umut yaratmış ve atama bekleyenleri sevindirmiştir.Bugün itibarıyla Bakanlığa herhangi bir adım olmadığı gibi konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmamaktadır. Şubat ve mayıs aylarında Maliye Bakanlığından ikinci kez kadro talep edilmiş ancak Maliye Bakanlığından Tarım Bakanlığına bu konuyla ilgili bir geri dönüşün olup olmadığı açıklanmamıştır. Bu atamalar yapılacak mıdır, yoksa görevi sona ermiş bir Bakanın vaatleri hükmünü yitirmiş midir? İstihdam politikaları bakanların inisiyatifinde değildir, dolayısıyla AKP hükûmetinin bir önceki dönem verdiği sözler mevcut Bakanlık ve iktidar için hâlâ bağlayıcıdır." dedi.