EGM Polis Alımı Yerine Sivil Memur Alımı Yaparak Tasarrufa Gidebilir

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, önümüzdeki süreçte polis alımı konusunda kısıtlamaya gidip sivil memur alımı yapabilir. PÖH alımı bekleyen adaylarınsa bir süre daha beklemesi gerekiyor.

EGM Polis Alımı Yerine Sivil Memur Alımı Yaparak Tasarrufa Gidebilir

Emniyet Genel Müdürlüğü , bünyesinde görev yapan 66 bin polis memuru sivil memur işleri yapıyor. Emekliliği gelen bu polis memurlarının yerine polis alımı yerine sivil memur alımı yapılması halinde maaşlarda tasarruf sağlanabilir. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde TBMM'de konuşan Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 66 bin sivil memur işi yapan polisin yerine sivil memur istihdam edilmesi halinde maaşlar konusunda yıllık 200 milyon TL tasarruf yapılabileceğini söylemişti.

SİVİL MEMUR ALIMI YAPARAK SENEDE 200 MİLYON TL TASARRUF

Öztunç, "Bu, iki açıdan yanlış. Birincisi, diğer polis arkadaşı silahla meydanlarda görevini yaparken onlar kantinde, bakımevinde görev yapıyorlar. İkincisi, bunların maaşları 6 bin lira civarında yani polis memurunun ortalama maaşı 6 bin lira civarında. Eğer bu bahsettiğim 66bin polisin yerine sivil memur alınırsa oraya -sivil memurun yapacağı işler bunlar- sivil memur bu işi yaparsa, 3 bin lira maaş aldığını hesaplarsak Kamu Denetçiliği Kurumunun raporuna göre, yıllık 200 milyon TL de kâr yapıyorsun. Hem polis memuru polislik yapıyor, sivil memur onun işini yapıyor hem de devletin kasasında yıllık 200 milyon lira kâr kalıyor. Bu belki bugün buraya yetişmedi ama belki bir başka yasada bu değerlendirilebilir, bunu bir öneri olarak sunmak istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

MEMUR ALIMLARI AZALACAK

2019 Yılında Uygulamaya Geçebilir EGM bünyesinde sivil memur gibi görev yapan polis memurlarının emekliliğinin ardından buralarda doğacak ihtiyaçların karşılanması için tasarruf maksatlı sözleşmeli personel istihdamına gidilebilir.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2019 yılında personel alımlarının genel itibariyle daha önceki yıllara göre daha az gerçekleşeceğini söylemişti. Son bir kaç yıldır kamuda istihdam genellikle sözleşmeli personel alımları şeklinde gerçekleşiyor. 

PÖH ALIMI HALA BEKLENİYOR

EGM'nin yeni Polis Özel Harekat alımı konusundaysa ses seda çıkmıyor. 2018 yılında tekrar bir polis alımı ilanına çıkılıp çıkılmayacağı henüz netleşmiş değil. Emniyet Genel Müdürlüğü yıl içerisinde polis memurları arasından gönüllülük esasına göre 500 PÖH alımı gerçekleştirmişti. Alımlarla ilgili herhangi bir gelişme yaşanması halinde siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz.