Duyuru Bugün Geliyor, PTT'ye 55 Bin Yeni Personel Daha Alınacak!

PTT'nin 5 bin sözleşmeli personel alımı için kesin sonuç duyurusu bekleyen binlerce adayın yanı sıra yeni personel alımı duyurularını bekleyenlerde bulunuyor. PTT personel alımı duyuruları ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Duyuru Bugün Geliyor, PTT'ye 55 Bin Yeni Personel Daha Alınacak!

Bilindiği gibi PTT A.Ş. şube sayısını arttırma kararı vermiş, bu kapsamda personel istihdamının da arttırılacağını açıklamıştı. PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, geçtiğimiz aylarda PTT'nin 5 bin sözleşmeli personel alımının harici 2023 yılına kadar hali hazırda 40 bin olan personel sayısının 100 bin olmasını planladıklarını açıklamıştı. 

Bu kapsamda önümüzdeki yıldan itibaren PTT personel alımları ivme kazanacak. PTT'ye her sene en az 7 bin yeni personel alımı yapılması, aynı ölçüde şube sayısının da arttırılması bekleniyor. PTT yurt içi şube sayısını arttırdığı gibi yurt dışında da şube sayılarını arttırma yoluna gidiyor. Başlangıç olarak Suriye ve Irak'ta terörden arındırılan bölgelerdeki insanlara hizmet sunan PTT A.Ş. ayrıca kargomat isimli yeni bir sistem üzerinde de çalışıyor.

PTT Hangi Unvanlarda Personel Alımı Yapacak

PTT'nin önümüzdeki yıl da bu sene olduğu gibi dağıtıcı, tekniker pozisyonlarında yeni alımlar yapması beklentiler arasında. Ayrıca şubelerde görev yapacak personel sayısının da arttırılması hedefleniyor. Konuyla ilgili PTT'den ulaştığımız kaynaklar, şube sayısının artmasıyla , PTT'nin globalleşme yolunda emin adımlarla ilerlemeyi hedeflediğini, yeni ve nitelikli personel istihdamın bu konuda büyük önem teşkil ettiğini belirtiyor.

PTT Personel alımlarıyla ilgili yeni gelişmeleri yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA