Dursun Ataş : Uzman Erbaş Mağdur, Astsubaylar için Verilen Sözler de Tutulmadı

Uzman erbaş kadro müjdesi beklerken, astsubaylarda kendilerine yönelik verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

Dursun Ataş : Uzman Erbaş Mağdur, Astsubaylar için Verilen Sözler de Tutulmadı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti'nin seçim öncesi astsubaylara yönelik vaatlerini hatırlatarak, konuyla ilgili çözüm beklediklerini söyledi. Uzman çavuşların taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini, aynı şekilde ordumuzun bel kemiği astsubayların da sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Ataş, hükümetin seçim öncesi verdiği vaatleri hatırlattı.

Ataş, "Yıllarca astsubaylarımıza sözler verilmiştir. 2015 seçimlerinden önce dönemin Başbakanı ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilen temel 2 sorun var. Bunlardan birincisi, ön lisans mezunu astsubaylarımızın göreve başladığında 9’un 2’sinden başlamaları için kanun düzenlemesi yapılması gerektiği söylenmiş ve bunun sözü verilmiştir. Diğer taraftan, kıdemli başçavuşlara verilecek makam tazminatlarının sözü de verilmiştir. Ancak bugüne kadar bu sözler gerçekleşmemiştir. Yine astsubaylarımızın sosyal tesislerle alakalı bazı sorunları var. Zaman zaman bu konular gündeme geliyor. Bu konularda gerekli düzenlemelerin yani verilen sözlerin tutulması gerekiyor." dedi.

Yeni Uzman Erbaş Alımları Yapılıyor

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı , Kara , Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına yeni uzman erbaş alımları yapıyor. Uzman erbaş alımı için başvurular internet ortamından kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme Bakanlığı'n resmi internet sitesinde yer alıyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA