Dışişleri Bakanlığı'na Memuru Alımı için Başvurular Sürüyor

Dışişleri Bakanlığı 50 memur alımı gerçekleştirecek. Bakanlığın personel alımı için başvurular www.mfa.gov.tr adresi üzerinden 26 Kasım 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru için gerekli şartlar ve diğer detaylar Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden takip edilebilecek.

Dışişleri Bakanlığı'na Memuru Alımı için Başvurular Sürüyor

KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVININ YAZILI KISMI ANKARA'ADA YAPILACAK

Dışişleri Bakanlığı'nın Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavı için 6 Kasım'da başlayan başvuru süreci 26 Kasım'a kadar devam edecek. Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından ve çeşitli basın yayın organlarından yapılan resmi duyuruda bakanlığın Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı sonuçlarına göre 50 Devlet Memuru alımı gerçekleştireceği belirtilmiş, giriş yazılı sınavının 8-9 Aralık tarihlerinde Ankara'da yapılacağı vurgulanmıştı. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN MEMUR ALIMINA BAŞVURULARDA YDS ŞARTI VAR

Başvuru yapacak adayların 2016 , 2017, 2018 YDS'lerden birisine girmiş olması ve dillere göre belirlenen en düşük puanları almış olması gerekli. İngilizce için YDS taban puanı 85, Almanca Fransızca için 80, Çince Japonca için 70, Arapça- Farsça için 70, İspanyolca İtalyanca için 70, Portekizce Yunanca için 70 taban puanı bulunuyor. Başvurular Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden 26 Kasım saat 18.00'e kadar online olarak yapılabilecek.

Bu alım ve diğer alımlara ilişkin kafanıza takılan soruları ve diğer detayları memur adaylarıyla paylaşmak , bilgi alışverişinde bulunmak için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz