Dışişleri Bakanı: Personel Alımı Sınavlarımızda KPSS'yi Kaldırdık, Yanlış Yorumlar Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlığın 2018 ve 2019 yılı personel alımı sürecine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı: Personel Alımı Sınavlarımızda KPSS'yi Kaldırdık, Yanlış Yorumlar Geldi

Fetullahçı hain işgal girişimi sonrasında Dışişleri Bakanlığı'nın kadro olarak azaldığını, daha sonra kariyer memurlarının yüzde 23'ünün FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını söyleyen Çavuşoğlu,  Bakanlığın daha dinamik, güvenilir bir hüviyete kavuştuğunu söyledi.

Personel açığının giderilmesi için bu yıl da sınavlar yapılacağını ve personel sayısının arttırılacağını belirten Dışişleri Bakanı, KPSS'nin Dışişleri Bakanlığı alımlarında şart olarak yer almamasıyla ilgili, "Sınavlarımızda KPSS’yi kaldırdık; bu, bazı yanlış yorumlara da sebep oldu. Esasen, buradaki amacımız şudur: Yurt dışında eğitim görmüş çok değerli çocuklarımız var ama onlar Türkiye’de eğitim almadık ları için üç yıl kurs da alsalar KPSS’de başarılı olmaları mümkün değil ama bu çocukları da bizim kaybetmememiz lazım, kazanmamız lazım; o yüzden, yabancı dil barajıyla alıyoruz, sonra zaten kendi sistemimizde bizim–burada, aramızda çok değerli çalışma arkadaşlarımız da var geçmişte birlikte çalıştığımız, o arkadaşlarımız da bilir ki zaten çok zorlu ve kapsamlı sınavlarımız var, o sınavları da geçerek Bakanlığımıza girebilecekler. Kaliteyi de bozmadan bu sayıyı artırmak için çabalarımızı sürdüreceğiz. 240 misyona ulaştık. " dedi.