Cumhurbaşkanı Açıkladı! Kamu Personeli Alımlarıyla İlgili Flaş Gelişme!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESK Genel Kurulu'nda gündeme ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Açıkladı! Kamu Personeli Alımlarıyla İlgili Flaş Gelişme!

Ekonomi yönetiminde serbest piyasa koşulları içerisinde hareket edileceğine dikkat çeken Erdoğan, önümüzdeki dönemde dövizdeki hareketliliğe dair yeni adımların atılacağını söyledi.

"Kamu Personeli Alımlarında Sınırlamaya Gidilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca kamuya personel alımlarında sınırlamalara gidileceğini, alımların azaltılacağını söyledi. Erdoğan, "Personel alımında da dikkat ediyoruz. Emekli olduğu kadar kişiyi alabiliriz. Daha fazlasını almayacağız." dedi.

Faiz Oranları

Yüksek faiz oranlarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, faizin neticesinin enflasyon olduğunu belirterek, "Bu yüksek faizi düşürelim diyorum. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir, tersini diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş. Faiz ve enflasyon bir sebep netice ilişkisi olarak masaya yatırdığınızda faiz sebep enflasyon neticedir. Zira faizin oranını sen tespit edersin enflasyon o akışta kendisi oluşur. Merkez Bankası her zaman yıl sonu enflasyon tahminlerini açıklıyor. Ben bugüne kadar Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu enflasyon oranlarını tutturduğunu görmedim." dedi.

DETAYLAR GELECEK